2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Bedő Dávidka nem aggódik amiatt, hogy Magyar Péter kivégzi a Momentumot

„Nekünk az a legfőbb célunk hosszú távon, és a Momentum is azért jött létre, hogy egy új Magyarországot valósítsunk meg” – fogalmazott a svéd-magyar kettős állampolgárságú momentumos.

Mint ismert, a legújabb felmérés szerint Magyar Péter kiütheti a Momentumot a parlamentből. A Fidesz támogatottsága (47 százalék) nem változott februárhoz képest, a baloldali szavazókat azonban megosztotta Magyar Péter színrelépése.

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása alapján Magyar Péter leendő pártja (13 százalék) holtversenyben van a DK-MSZP-P hárompárti koalícióval (13 százalék) és a Kétfarkú Kutya Párttal (11 százalék).

Minden jel arra mutat, hogy az átalakulás legnagyobb vesztese a Momentum, amely jelen állás szerint a bejutási küszöböt sem éri el (4 százalék).

Magyar Péter kapcsán érdeklődött a Telex a parlamentben.

„Jó dolog az, ha van valaki, aki tudja az embereket inspirálni, hogy részt vegyenek a politikában. Ez mindig egy pozitív dolog” – mondta az LMP-s Ungár Péter.

„Nagyon sokan voltak kint az utcán. Örülünk neki, szerintem minél több ember van kint az utcán, bármilyen ügynél, főleg egy ilyen fontos ügynél, az árt a rendszernek, az az gondolom, hogy jó” – fogalmazott a momentumos Bedő Dávid. Később a politikus újságírói kérdésre válaszolva kifejtette, hogy nem aggódik amiatt, hogy a Momentumra veszélyt jelentene Magyar Péter azzal, hogy szavazókat vesz el tőlük.

Nekünk az a legfőbb célunk hosszú távon, és a Momentum is azért jött létre, hogy egy új Magyarországot valósítsunk meg.

Ha ez bármilyen módon létrejön, mi annak örülünk” – mondta Bedő Dávid.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató