2024. június 22. - Paulina
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon27°21°

Terrorveszély miatt növelik a biztonsági intézkedéseket a BL-negyeddöntőkön

A meccshelyszínek elleni támadással fenyegetőzik egy Iszlám Állam-közeli csatorna.

A Bajnokok Ligája-negyeddöntők helyszínei elleni támadással fenyegetőzött egy, az Iszlám Államhoz köthető kiadvány, ezért a mérkőzéseket megemelt készültség mellett rendezik meg – írja a BBC. A közzétett fenyegetés erőszakos támadásokra szólított fel, és azoknak a stadionoknak a képeit tartalmazta, amelyekben a héten BL-negyeddöntőt rendeznek.

Madridban kedden és szerdán is BL-meccset rendeznek, előbb a Real Madrid fogadja a Manchester Cityt kedden 21 órától a Santiago Bernabéu Stadionban, egy nappal később pedig a Metropolitani Stadionban rendeznek Atlético Madrid–Borussia Dortmund-mérkőzést.

Pilar Alegría, a spanyol sportminiszter az események kapcsán arról beszélt, hogy több mint 2000 rendőrrel és polgárőrrel őrzik a biztonságot a meccsek előtt. A francia belügyminiszter, Gérald Darmanin szintén emelt készültségről beszélt a szerdai, a Parc des Princesben rendezett PSG–Barcelona-meccs előtt.

A londoni rendőrség arról adott tájékoztatást, hogy tudnak a fenyegetésekről, de az Arsenal biztonsági személyzetével szorosan együttműködve biztosítják a mérkőzés megrendezését. Az Arsenal a Bayern Münchent fogadja kedden 21 órától. Egy kép a visszavágó helyszínéről, az Allianz Arenáról is szerepelt a fenyegetést tartalmazó felhívásban. A fenyegetést közzétevő csatorna formálisan nem része az Iszlám Államnak, a BBC szerint ugyanakkor együttműködésben lehet a szervezettel.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) tájékoztatása szerint tisztában vannak a fenyegetéssel. Az UEFA egyik szóvivője arról beszélt, hogy szoros kapcsolatban állnak a helyszíni hatóságokkal, és minden meccs menetrendszerűen, megfelelő biztonsági intézkedések mellett kerül megrendezésre.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató