2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

A Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálatot indíthat Poloska Péter párjának elszólása miatt

Feljelentés érkezett a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz Magyar Péter lehetséges külföldi támogatása miatt – tudta meg a Magyar Nemzet.

A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István azután fordult a hivatalhoz, miután Magyar Péter barátnője elismerte, hogy a tüntetésüket külföldiek is szervezték. Erről a Blikknek beszélt Vogel Evelin. Az Origó azonban kiszúrta, hogy a felvételt később törölte a Blikk, majd a külföldiekre vonatkozó részt kivágva, újraközölték a videót.

A Blikk a hírportál kérdésére az alábbit közölte a megvágott felvétellel kapcsolatban: „Egy szerkesztőségen belüli félreértésből fakadóan a Blikk azelőtt publikálta az anyagot, mielőtt arra megérkezett volna az interjúalanyok jóváhagyása. Az interjúalanyok kérésére a videóban több helyen is történt korrigálás, ezért vágta újra a szerkesztőség az anyagot, nem csak a külföldi grafikus csapatra vonatkozó résznél.”

A mondat így hangzott el az eredeti videóban:

Segített egyébként egy szuper grafikus csapat, akik félig magyarok egyébként és félig külföldiek.

A feljelentő a sajtóbeszámoló fényében rámutatott:

"Magyar Péter a színfalak mögül irányíthatja a Blikket, szabályosan cenzúrázta ugyanis a videót, amelyben barátnője beismerte, hogy a tüntetésüket külföldiek is támogathatták, illetve szervezhették.
A Szuverenitásvédelmi Hivatal feladata feltérképezni a külföldi befolyást a magyar politikai élet tagjaira" – emlékeztetett Tényi.

Mint írta, ennek körében a hivatal vizsgálhatja az információk manipulálására irányuló és dezinformációs, valamint a demokratikus vita, illetve az állami és társadalmi döntéshozatali folyamatok befolyásolására irányuló tevékenységeket.

A dolga, hogy megtalálja azokat a szervezeteket, amelyek külföldi pénzből próbálják meg befolyásolni a magyar választói akaratot

– hangsúlyozta Tényi.

A fentiek fényében különösen érdekes Magyarnak a baloldali gyülekezőhelyként ismert Spinoza Színházban március 18-án tett kijelentése: Rangos Katalin újságírónak arról beszélt, hogy szerinte  a látszatát is el kell kerülni annak, hogy úgy tűnjön, valaki külföldi segítséggel akarja leváltani a kormányt, igaz, szerinte a XVII. század óta „nem volt olyan rezsimváltás Magyarországon, amelyet nem külföldi segítséggel követtek el”. 

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató