2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Majdnem két hónapnyi szünet után lesz újra Kormányinfó, de nem a megszokott párossal

Mit miért tesz a kormány? címmel tart Kormányinfót Gulyás Gergely és az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter. Az eseményen további két miniszter is részt vesz.

Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy István agrárminiszter is részt vesz a csütörtöki Kormányinfón, amelyet a Miniszterelnöki Kabinetirodában tartanak délelőtt 11 órakor. 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő legutóbb február 16-án tartott Kormányinfót. Orbán Viktor miniszterelnök kedd délután közölte a Facebook-oldalán, hogy kormányülés volt.

Gulyás Gergely azóta gerincműtéten esett át, de a Mandinernek adott interjújában elárulta, hogy már az utolsó Kormányinfó előtt is infúziót, valamint gerincinjekciót kapott. A miniszter később egy videóüzenettel tért vissza, amelyben a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételről úgy fogalmazott, hogy „kipukkadt a lufi”.

A február közepi Kormányinfó óta kiderült az is, hogy Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő lesz a Fidesz–KDNP főpolgármesterjelöltje. Utódja a szóvivői pozícióban Vitályos Eszter, aki a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára volt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató