2024. június 13. - Anett, Antal
EUR : 394.66
USD : 367.23
Időjárás ikon19°13°

Orbán Viktor levelet küld az EU-n kívül élő magyar állampolgároknak

Orbán Viktor miniszterelnök levelet küld az Európai Unió területén kívül élő, magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgároknak. Ebben felhívja figyelmüket a június 9-i európai parlamenti választásokra, és arra ösztönzi őket, ők is éljenek szavazati jogukkal – tájékoztatott a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) egy közleményben.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írják: azok a magyar állampolgárok, akik nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel és az Európai Unió területén kívül élnek, levélben adhatják le szavazatukat az európai parlamenti választáson, de ez csak az előzetes regisztráció után lehetséges.

Felhívták a figyelmet arra, hogy amennyiben valaki korábban már regisztrált a magyarországi választásokon való levélszavazáshoz és szavazott ebben a formában, regisztrációja továbbra is érvényes marad.

Ugyanakkor aki még nem vett részt levélszavazáson, az a júniusi választásra legkésőbb 2024. május 15-én 16 óráig tud regisztrálni és kérheti a névjegyzékbe vételét.

A kérelem benyújtható elektronikus úton a www.magyarorszag.hu oldalon vagy postán, illetve személyesen vagy kézbesítési meghatalmazott útján Magyarország bármely nagykövetségén/főkonzulátusán – olvasható a KTK közleményében.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató