2024. május 31. - Angéla, Petronella
EUR : 384.95
USD : 355.22
Időjárás ikon25°16°

A Bild katonai szakértője úgy véli, hogy az ukránok kifogytak a legtöbb légvédelmi rendszerhez használható rakétákból

Ukrajna kifogyott a Patriot, az Iris-T és a legtöbb más légvédelmi rendszer rakétáiból. Erre a következtetésre jutott a Bild katonai szakértője, Julian Röpcke a kijevi Trypilska TPP elleni csapást kommentálva.

"Ahogy néhány hete mondtam (és szinte senki sem hitt nekem): Ukrajna kifogyott a Patriot és Iris-T rakétákból. A legtöbb más légvédelmi készlet is kimerült vagy megsemmisült. És mindezt annak ellenére, hogy több száz rendszer és több ezer rakéta van raktáron. Erre nincsenek szavak. Csak düh"

- írja a szakértő.


Emlékeztet arra, hogy Kijevet és a régiót jobban lefedik a "Patriotok", mint Ukrajna más régióit. Valószínűleg ezért következtetett Röpcke arra, hogy kifogytak a rakétákból (a Tripilska TPP mindössze 30 kilométerre fekszik Kijevtől, és egyértelműen a Patriot "ernyő" alá tartozik).

Április elején Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy Ukrajnának egy hónapon belül elfogyhatnak a légvédelmi rakétái, ha az orosz rakétatámadások intenzitása magas lesz.

Korábban a nyugati tömegtájékoztatási eszközök arról számoltak be, hogy Ukrajnában március végére elfogyhatnak a Patriot és más légvédelmi rendszerek rakétái.

Az ukrajnai háború már a 778. napnál tart. 

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató