2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

A DK és az MSZP Gegesy Ferencet indítja a Kamu Geri által támogatott Baranyi Krisztina ellen

Ferencváros volt SZDSZ-es polgármesterét, Gegesy Ferencet indítja közös jelöltként az önkormányzati választáson a DK és az MSZP. Ezzel újabb pofont kapott Budapest főpolgármestere, Karácsony ugyanis korábban kijelentette, hogy Baranyi Krisztinát támogatja a kerületben.

Nem jött össze az összefogósdi az ellenzéknek a IX. kerületben. A DK és az MSZP ugyanis elfordult Karácsony Gergelytől és az általa támogatott Baranyi Krisztinától. Helyette egy közös jelöltet támogatnak, aki nem más, mint Ferencváros korábbi többszörös polgármestere, Dr. Gegesy Ferenc.

A volt SZDSZ-es politikus indulásáról a két párt közös Facebook-oldalán számoltak be. Indoklásukban azt írták, hogy bár korábban próbáltak egyeztetni a jelenlegi polgármesterrel, Baranyi nem kért belőlük és egy saját magáról elnevezett egyesület színeiben indul a választáson. A DK és az MSZP erre válaszul kezdett aláírásgyűjtésbe és állította ki saját jelöltjét.

Ezért az ellenzéki képviselők és 36 civil dr. Gegesy Ferencet kérik fel, hogy induljon el a 2024-es önkormányzati választáson független polgármesterjelöltként.

A kilenc ellenzéki képviselő dr. Gegesy Ferenc megválasztása mellett fog kampányolni és egyben arra kérünk mindenkit, hogy június 9-én az önkormányzati választáson szavazzon dr. Gegesy Ferencre!

– írták a bejegyzésben.

A bejelentés azért is fontos, mert ez egyúttal újabb pofon Karácsony Gergelynek, aki nem sokkal korábban videóbejegyzésben jelentette ki, hogy Baranyi Krisztinát támogatja a választáson.

Ezzel tehát egyértelművé vált, hogy – amint az már korábban szóba került – az ellenzéki pártok nem ismétlik meg az összefogást Baranyi Krisztina mögött.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató