2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Besúgással vádolják Magyar Péter pártjának alelnökét

A Tisza Párt alelnöke lehet az előző rendszerben “Sólyom” néven illetett besúgó...

Varga Judit egykori férje, a bántalmazással is vádolt Magyar Péter, aki néhány hete egy titokban készített felvételt hozott nyilvánosságra a volt feleségéről, április 10-én, szerda délután jelentette be, hogy a Tisztelet és Szabadság (Tisza) Párt színeiben indul a 2024. június 9-i választáson. Magyar úgy nyilatkozott, hogy „ezzel a párttal indulunk 2024. június 9-i európai parlamenti és az önkormányzati választáson.”, majd azzal zárta mondandóját, hogy a június 9-i választás mérföldkő lesz”.

Hogy milyen apropóból lesz mérföldkő, az azonban még nem világos. Már csak azért sem, mert sorra derülnek ki a sötét titkok a pártban szerepet vállalókról, miközben Magyar Péter április hatodikán még úgy nyilatkozott a 24.hu kérdésre válaszolva, hogy „kis pártot szerettem volna, akinek nincsen tevőleges, tényleges, vagy egyébként vállalhatatlan múltja. És a benne lévő szereplők is a mi értékrendünkkel, … 

meg egyébként az értékrendje is a mienkhez hasonlít.”

Ehhez képest első körben már kiderült, hogy Deák Boldizsárnak, a Tisza Párt alapítójának egyáltalán nincs jó híre Egerben és környékén.

Ugyanis a régióból származó információk szerint a férfi sokáig a kaszinóbizniszben utazott, és az automata játékgépek 2012-es betiltása után orrolt meg a kormánypártokra. 1993 januárjában a Kisalföld című regionális lap cikkezett arról, hogy Deák Boldizsár kaszinót nyitott Győrben, melynek ajtaja éjjel-nappal nyitva áll az érdeklődők számára, akik a félkarú rablók és gyümölcsös automaták között kedvükre válogathatnak.

Deák ekkor még úgy nyilatkozott: 

nem bántam meg a beleölt milliókat”

Később ez a véleménye már megváltozhatott, hiszen miután a Fidesz-KDNP 2012 novemberében betiltotta az emberek életét rendszeresen tönkre tevő automata nyerőgépeket, az minden bizonnyal nagyon rosszul érintette a Tisza Párt alapítóját.

A Magyar Nemzet mai cikke alapján azonban a Magyar Péter által választott Tisztelet és Szabadság legfőbb emberének múltjában nem ez az egyetlen sötét folt. A rendszerváltás előtt ugyanis besúgóként, Sólyom néven írhatott jelentéseket. Legalábbis a Magyar Nemzet információi szerint Deákot még 1973 előtt, egy bolti lopás kapcsán szervezte be a Belügyminisztérium, hogy többek között Hermann István egri vállalkozóról, későbbi fideszes képviselőről készítsen jelentéseket. A Magyar Nemzet az érintettet is megkérte, hogy nyilatkozzon, de bontotta a vonalat, emellett a lap munkatársai az Alkotmányvédelmi Hivatalt és az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárát is keresték a kérdésben. Amennyiben nyilvánosságra kerül valamilyen újabb bizonyíték, mi is újra foglalkozni fogunk az üggyel.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató