2024. május 18. - Alexandra, Erik
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

Sérült gólyából akart ebédet főzni egy szabolcsi páros

Az állatot végül a rendőrök mentették meg.

„Lehet, lesz belőle egy húsleves” – ezt mondta az a férfi, aki társával együtt akart ellopni egy sérült gólyát Nyírlúgoson. Mint később kiderült, az állatot megrázta az áram, ezért nem tudott elrepülni. Szerencsére egy járókelő felfigyelt a páros tervére és kérdőre vonta őket, illetve felvételt készített róluk, amelyet a Tényeknek juttatott el. A felvételen jól hallani, ahogy a másik férfi vitatkozik az elkövetőkkel, így próbálva megvédeni a röpképtelen madarat.

„Ez egy védett állat!” – jelentette ki a szemtanú a gólyatolvajoknak, akik felháborodtak azon, hogy a férfi videót készített arról, amit a pórul járt madárral terveztek. A felvétel készítője először felszólította a gólyatolvajokat, hogy hagyják békén az állatot, különben kihívja a rendőröket. A párost ez nem zavarta, egyikük így reagált: „Hívjad nyugodtan a rendőrséget, hívd légy szíves a rendőröket!”

A felvétel készítője így is tett, és az egyenruhások hamar a helyszínre értek. A rendőrök végül a Debreceni Madármentő Állomásra szállították az állatot, ahol kiderült, hogy a tojó nem szenvedett nagy károsodást, hamar felépül majd, és így lesz esélye arra is, hogy a kicsinyeivel lehessen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató