2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

V. Naszályi Márta milliós jutalmakkal tömte ki elvtársait

A balliberális polgármesterre ismét a hivatali visszaélés árnyéka vetül.

A Budapest I. kerületi többségét képviselő polgári közösség a napokban megdöbbenéssel értesült arról, hogy a baloldali V. Naszályi Márta titokban sokmilliós jutalmakkal tömte ki a hozzá hűséges, a hivatali fizetési listán már amúgy is kitartott elvtársait – írta a Fidesz a közleményében.

A kormánypárt azt írta, a hozzájuk eljutott információk alapján az egyik legfelháborítóbb kifizetés Czukkerné dr. Pintér Erzsébet esetében történt, aki 

a Gyurcsány Ferenc és V. Naszályi Márta nevével fémjelzett kerületvezetés hűséges kiszolgálója. Jegyzői munkásságának eredménye, hogy a törvénytelenségek miatt az önkormányzatnál sorakoznak a kormányhivataltól kapott milliós bírságok, tavaly a hivatal összes jogásza felmondott, sorban távoztak magas szakmai kompetenciákkal rendelkező vezetők és információink szerint csak a 2023-as esztendőben harmincnál is többen intettek búcsút az önkormányzatnak, ez a hivatali dolgozók negyedét jelenti.

A Fidesz szerint az önmagából rendszeresen kivetkőző, gyurcsányista politikusként viselkedő jegyző mindezek ellenére már a próbaideje alatt egyhavi bérének megfelelő jutalomban részesült, 2023 végén pedig további kéthavi jutalmat markolt fel a jegyző, aki tavaly április 1-jén kezdett dolgozni az önkormányzatnál.

Az alkalmatlanságáról elhíresült Czukkerné tehát 8 hónap alatt mindösszesen 5,1 millió forintot vehetett ki a kerületi polgárok zsebéből, miközben havonta 1,8 millió forintot keresett V. Naszályi Márta mellett 

– közölte a kormánypárt.

A Fidesz megfogalmazása szerint a jegyző hatalmi köréhez tartozó Kiss Imre, titkárságvezető, aki szintén 2023 tavaszán érkezett a hivatalba esetében szintén vastagon fogott V. Naszályi ceruzája.

A senki által meg nem választott, teljesítményt felmutatni nem tudó politikai kinevezett három és fél millió forintos jutalomban részesült. A fentiek fényében már érthető, hogy a pontos kifizetésekről miért titkolózik a kerület baloldali vezetése, holott erre már elsőfokú bírósági eljárásban is kötelezték őket

 - írta a Fidesz a kiadott közleményében, majd hozzátették V. Naszályi Márta és jegyzője jól ismert a széteső hivatalról, a törvénytelen működésről, a hatalommal való visszaélésről és a bosszúállásaikról. 

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató