2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Poloska Péter Zelenszkij-párti szónoka: „Szégyen a hazám"

A Svájcban élő Keresztesi Péter az ukránok mellé állva nevezte szégyennek Magyarországot. A tüntetés felszólalója korábban még Márki-Zay Pétert támogatta.

Keresztesi Péter, Magyar Péter tüntetésének egyik felszólalója 2022-ben úgy állt ki Volodimir Zelenszkij mellett, hogy szégyennek nevezte Magyarországot. A most Svájcból hazalátogató Keresztesi egyébként elszántan kampányolt közösségi oldalán a háborúpárti Márki-Zay Péter érdekében, momentumos üzeneteket terjesztve – írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Péterrel és Láng Balázzsal fotózkodó Keresztesi Péter 2022-ben, a magyarországi választások előtt az Orbán Viktornak üzenő Zelenszkij videóját osztotta meg közösségi oldalán azzal a felirattal, hogy „szégyen a hazám”.

A Magyar Nemzet kifejti: Magyar Péter rendezvényének felszólalója 33 éves, és nyolc éve Svájcban él. Az április 6-ai rendezvényen szintén részt vevő Láng Balázs (az MSZP–Párbeszéd szövetség kommunikációért és kampányért felelős egykori igazgatója) arról beszélt a Magyar Hangnak, hogy Keresztesi a barátja, és csak miatta volt a backstage-ben.

Keresztesi 2024. március 25. óta rendszeresen közzétesz bejegyzéseket Magyar Péterről és mozgalmáról.

A Svájcban élő férfi azonban régóta aktív közéleti témákban a közösségi médiában. Kritizálta a 2022-es gyermekvédelmi népszavazást. 2022-ben még ő is Márki-Zay Pétert támogatta, és többször megosztotta a momentumos Szemző Áron bejegyzéseit.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató