2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Agyonlőtte magát egy nagyatádi iskolás az apja fegyverével

Az eset még márciusban történt, az áldozat valószínűleg megszerezte vadász édesapja fegyverszekrényének kulcsát.

Egy nagyatádi fiú otthonában fejbe lőtte magát apja vadászfegyverével. A tragédiát a fiú szobájába benyitó édesanya fedezte fel – olvasható a sonline.hu oldalán.

Az áldozat a barcsi, a KSZC Dráva Völgye Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanulója volt. A tragédia március utolsó napjaiban történt, azóta az iskola közösségi oldalán egy megemlékezés ad hírt róla.

A lap szerint a helyiek azt vélelmezik, hogy a tragédia annak nyomán következett be, hogy a gyerekek – akik egy online chatszobában találkoztak – orosz rulettet játszottak, közben történt a baleset – legalábbis erről szólnak az internetes kommentek. 

A lap megkereste a rendőrséget, és a többi között arról érdeklődött, hogy a halálesetet milyen eljárásban vizsgálják. Ha ugyanis valóban orosz rulett közben történt a baleset, az – szerintük – felvetheti a felbujtás mint bűncselekmény gyanúját azoknál, akik részt vettek a játékban.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság a lapnak azt közölte, hogy a haláleset körülményeit a nagyatádi rendőrök egyelőre közigazgatási eljárás keretében vizsgálják. Ugyanakkor a lap úgy tudja, hogy a rendőrséghez is érkeztek bejelentések az orosz rulettről.

A kamasz fiú vadász édesapjának engedélyei és az otthoni fegyvertartás körülményei az eddigi vizsgálatok szerint szabályosak voltak, de azt még vizsgálják, hogy az áldozat hogyan férhetett hozzá a fegyverszekrény kulcsához.


 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató