2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

Egymillió euró a Ferrariban – letartóztatták a budapesti parkfenntartási biznisz kulcsfiguráit

Március elején Pécs környékén a NAV nyomozói letartóztatták Z. Zsoltot, a fővárosi parkfenntartási biznisz fontos háttéremberét, akinek korábbi cége, a Pannon Park Forest Kft. pártállástól függetlenül nyert el budapesti kerületektől busás keretszerződéseket – írja a 24.hu. A Baranya Vármegyei Főügyészség közlése szerint Z. ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás, illetve üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett vesztegetés miatt nyomoztak.

A NAV már 2023 novemberében is rajtaütött a Pannon Parkhoz köthető személyeken Baranyában. Az adóhatóság akkori beszámolója szerint egy „számlagyár” tagjaira csaptak le. A rajtaütéskor, amelyről akkor videót is közölt a NAV, több drága autót, köztük egy Lamborghinit és egy Ferrarit is lefoglaltak a nyomozók, utóbbi csomagtartójában pedig egy bevásárlószatyorban valamivel több, mint egymillió euró készpénzt is találtak. Akkor három személyt vettek őrizetbe, akiket azóta szabadon engedtek.

A 24.hu információi szerint az ősszel letartóztatott három fő és az azóta őrizetbe vett Z. Zsolt is annak a céghálónak a vezetője volt, amely a budapesti kerületek nagy részében uralja a parkfenntartási és kertészeti bizniszt.

Erről a hálózatról megjelent egy cikksorozat még 2020-ban, amely szerint a hálózat tagjai, mint a parkfenntartó Kertészeti és Szolgáltató, a ZÖFE Zöldterület-fenntartó és Fejlesztő, a Pannon Park Forest vagy a DeerGarden Kft. hol egyedül, hogy konzorciumban nyerte el a kerületek 2-4 éves parkfenntartási keretszerződéseit. Ezen pedig elég jól kerestek, a négy cég 2022-ben 19 milliárd forint bevételt ért el.

Z. Zsolt ebben a hálózatban töltött be kulcspozíciót, névleg csak a Pannon Park Forest-ben volt tulajdonos, de jó politikai kapcsolatain keresztül a háttérből irányíthatta az üzletet.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató