2024. május 29. - Magdolna
EUR : 384.57
USD : 353.79
Időjárás ikon24°14°

Hatalmas lángokkal ég a koppenhágai tözsdetorony

Óriási lángokkal ég a koppenhágai tözsdetorony reggel óta. Az épület jelenleg felujítás alatt áll, ami a történtek után nyilván teljesen felesleges. A kár óriási, hiszen a legendás torony egy rész az utcára dőlt.

A Mirror azt írja, a rendőrség helyi idő szerint reggel 8 óra körül kapott bejelentést arról, hogy a történelmi épületből füst szivárog, majd egyre nagyobb lángok csaptak fel. Egyelőre nem tudni, esetlegesen szándékos gyújtogatás történt-e vagy balesetről van szó. A hatóságok nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, hogy minél hamarabb megakadályozzák a lángok továbbterjedését.

A felújítás miatt felszerelt állványzat azonban lehetetlenné tette a tűzoltóknak, hogy közel kerüljenek az épülethez. Egyesek azt mondták, soha ezelőtt nem láttak ekkora tüzet, mint most, többeket megdöbbentett a látvány. Egy 1625-ből származó épületről van szó, ami ráadásul a város egyik legrégebbi épülete.

A HOMLOKZAT HELYREÁLLÍTÁSÁN DOLGOZTAK

Eredetileg azon dolgoztak a szakemberek, hogy a homlokzat visszanyerje eredeti megjelenését. A sors furcsa fintora, hogy a tőzsde tetején egy sárkánytorony található, mely a legenda szerint védelmet biztosít az ellenséges támadásoktól és a tűztől.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató