2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Kiürítették a Völner-Schadl-ügy tárgyalótermét, mert bejutott Szabó Bálint

A politikus állítólag kissé emelt hangon válaszolt a bírónak.

Váratlanul félbeszakadt a Völner-Schadl ügy tárgyalása, mikor belépett a terembe Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő, aki több balhés ügyéről is ismert.

A Blikk tudósítása szerint Szabó szó nélkül beült a vádlottak mögé, majd, miután nem volt regisztrációja, a bíró felszólította, hogy hagyja el a tárgyalótermet.

A tudósítás szerint Szabó erre kissé emelt hangon azt mondta, a tárgyalás nyílt, hely van, nem zavar senkit, ezért nem megy el. A szóváltás után szünetet rendelt el a bíró és kiüríttette a termet, Szabó pedig távozott.

Két hete is próbált regisztráció nélkül beülni a tárgyalásra, de nem engedték be a törvényszék munkatársai, és akkor is csak a bíró felszólítására hagyta el a helyszínt.

Most egyébként Sz. György végrehajtót hallgatták meg tanúként, aki korábban Schadl Györgyre terhelő vallomást tett, és jogerősen felfüggesztett börtönre ítélték.

A Blikk tudósítása szerint Sz. most is azt állította, tudomása szerint ő maga Schadl György közreműködésével nyerte el a monori végrehajtói státuszt, amiért összességében a bevétele háromnegyedét juttatta vissza F. Viviennek, aki Schadl titkárnője és pénzügyese is volt egyben. Tudomása szerint a pénz nagyobb része Schadl Györgyhöz került, de kapott belőle Völner Pál volt államtitkár is. Az eljárás során Völner Pál és Schadl György is ártatlannak vallotta magát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató