2024. május 27. - Hella
EUR : 385.56
USD : 356.18
Időjárás ikon27°15°

Láng Balázs: "Külföldről kap támogatást Magyar Péter"

Egyebek mellett a Magyar Péterhez külföldről érkező támogatásokról rántotta le a leplet Láng Balázs a Klubrádiónak adott interjúban. A saját bevallása szerint a Magyar szekerét toló férfit régóta szoros szálak fűzik a baloldalhoz, s a műsorban azzal is eldicsekedett, hogy néhány éve még Kálmán Olga műsorát szerkesztette.

Láng Balázs a Klubrádiónak adott interjúban több leleplező állítást tett Magyar Péter korteskedésének finanszírozási hátteréről.

Nagyon sokan, tömegek (támogatják) külföldről, (…) nem kell megfejteni, hogy kap-e külföldről támogatást, mert kap!

– jelentette ki Láng, akinek a neve a napokban került újra elő idehaza annak kapcsán, hogy őt ölelgette Magyar Péter a legutóbbi tüntetésén a színfalak mögött.

Noha a Magyar Hangnak adott minapi interjúban Láng Balázs igyekezett azt a látszatot kelteni, hogy mindössze kívülállóként szemléli a baloldal új messiásának tevékenységét, s hogy nincs „formalizált kapcsolata” Magyar Péterrel, Bolgár György műsorvezető kérdésére ennek ellentmondóan fogalmazott: „Igen, én személyesen is támogatom Magyar Pétert és támogatni is fogom”.

Mint isemrt, Láng egy Magyar Pétert támogató Facebook-csoportban is mozgósít a külföldi magyarok között, ahol a kormány megbukásáról és Orbán Viktor miniszterelnök börtönbe zárásáról értekezett. Figyelemre méltó, hogy Láng Magyar Péter közeli tanácsadójaként tünteti fel magát.

Láng Balázs a baloldal iránti politikai szimpátiáját sem rejtette véka alá a klubrádiós interjúban, ahol azzal is eldicsekedett, hogy

néhány évvel ezelőtt az időközben DK-s országgyűlési képviselővé avanzsált Kálmán Olga műsorának volt a szerkesztője.

A fentiek fényében különös, hogy Láng Balázs perrel fenyegetőzött: „neveztek már fontbaloldalinak… azt hiszem, hogy teljesíteni fogom a propaganda vágyait, és valóban dollárbaloldali leszek a végén, mert annyi pert, amennyit én nyerni fogok, valószínűleg még életemben nem nyertem”.

Láng Balázst már korábban is szoros szálak fűzték a baloldalhoz, néhány évvel ezelőtt például Márki-Zay Péterért rajongott, 2019-ben az MSZP kampányának egyik kulcsembereként dolgozott, 2007-ben, a Gyurcsány-kormány idején pedig a soha meg nem épült kormányzati negyedért felelős kommunikációs igazgató volt. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató