2024. május 29. - Magdolna
EUR : 384.57
USD : 353.79
Időjárás ikon24°14°

Bíróság elé állították a Borkai jachtos orgiájáról ismert ikerpárt

Költségvetési csalás miatt álltak bíróság elé a Borkai Zsolt-féle jachtbotrányban megismert ikerlányok. A testvérpár a vád szerint olyan támogatásban részesült, amelyet a vállalkozásukra kellett volna költeniük, de az ügyészség szerint ez nem így történt, és ennek leplezésében az anyjuk is részt vett.

Szerda délután kezdődött meg két fiatal nő és édesanyjuk büntetőperének előkészítő ülése a Pesti Központi Kerületi Bíróság egyik harmadik emeleti tárgyalótermében. Az ügy első- és másodrendű vádlottja sokaknak ismerős lehet, az ikerlányok, K. Csenge és K. Lili öt évvel ezelőtt, a választási kampány idején tett szert országos ismertségre, miután Az ördög ügyvédje nevű blogon kompromittáló felvételek jelentek meg az akkori győri polgármesterről, Borkai Zsoltról.

Az ügyészség vádirata szerint K. Csenge és K. Lili egy, a fiatalok munkanélküliségének csökkentését, vállalkozóvá válásukat segítő programban benyújtott pályázat útján vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Ugyanakkor a támogatási kérelemben vállalt kötelezettségeiket nem teljesítették, a részükre utalt pénzt vállalkozói tevékenységükhöz nem köthető célokra használták fel.

Ebben segítette őket az édesanyjuk, a harmadrendű vádlott, aki saját vállalkozását felhasználva valótlan tartalmú számlákat állított ki a két nő részére. Ezzel közel 6 millió forintnyi pályázati támogatás jogosulatlan felhasználásához nyújtott segítséget.

Az ügyészség nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat.

Az ülés kezdetén dr. Ledeczki Tünde bírónő jelezte, hogy az első- és másodrendű vádlottaknak jelenleg nincsen védője. Mivel kérték, hogy a bíróság kirendeljen számukra vagy meghatalmazhassanak az ügyükben eljáró ügyvédet, ezért a mai előkészítő ülést elnapolták, és legközelebb szeptemberben futnak neki.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató