2024. május 25. - Orbán
EUR : 387.34
USD : 357.36
Időjárás ikon21°16°

Döntött a bíróság: hiába csapott le a brüsszeli karhatalom, szerdán Orbán és Morawieczki is felszólal

Minden más korábbi hírrel ellentétben szerdán folytatódhat a NatCon konferencia.

Ahogy korábban megírtuk, hatalmas nemzetközi botrányt okozott, hogy kedden egy végzés alapján blokád alá vont a belga rendőrség a békepárti és migrációellenes NatCon konferencia helyszínét.

A brüsszeli NatCon konferencia helyszínén nyilatkozott a Mandinernek Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója, aki elmondta, hogy „mindent megtesznek a helyi baloldali erők, hogy ellehetetlenítsék az eseményt”. 

A brüsszeli baloldali politikai elit és a szélsőséges antifa megpróbálja ellehetetleníteni a konzervatív, szuverenista, migrációellenes hangokat

– tette hozzá Szalai.

Döntött a belga bíróság

A mai napon azonban komoly fordulat történt az ügyben. A neves izraeli történész, Yoram Hazony a közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint a belga bíróság hivatalosan is megsemmisítette a konferencia leállításáról szóló végzést. A konferencia szervezői még tegnapi napon bíróságon támadták meg a baloldali polgármester rendeletét. Ennek eredménye lett a mai döntés.

A Nemzeti Konzervativizmus Konferencia (NatCon) megnyerte a jogi csatát, miután a belga bíróság megsemmisítette a konzervatív konferencia leállításáról szóló végzést. Köszönöm ADF !

– írta a közösségi oldalán a konzervatív történész.

Bár a jelek szerint komoly erők sorakoztak fel emellett és sokat szerették volna, a NatCon konferencia minden más korábbi hírrel ellentétben folytatódik, nem is akármilyen előadókkal.

A szerdai napon Orbán Viktor és Mateusz Morawieczki is felszólal.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató