2024. május 25. - Orbán
EUR : 387.34
USD : 357.36
Időjárás ikon21°16°

Éric Zemmour: "Úgy kell védenünk a civilizációnkat, mintha az életünk múlna rajta"

A francia jobboldali politikus-véleményvezért tegnap nem engedték be a rendőrök a NatCon konferenciára. Szerinte három dolog veszélyezteti az európai civilizációt: az iszlamizáció, az európai bürokrácia, és a woke-izmus.

A brüsszeli NatCon konferencia első napján Éric Zemmour nem tudott bejutni a konferencia helyszínére, mert a rendőrök nem engedték be az ajtón. Miután szerdán a bíróság a konferencia javára döntött a baloldali városvezetéssel szemben, a francia politikus végre bejutott a rendezvényközpontba.

Zemmour azzal kezdte a beszédét, hogy kijelentette: „Európa egy csoda”. Mint elmondta: bár ez a legkisebb kontinens a világon, gyakorlatilag minden itt lett megálmodva, kitalálva és megalkotva: a nyomtatástól kezdve a gőzgépen át a repülőig. De politikai és ideológiai szempontból is itt születtek meg a legújabb irányzatok és gondolatok.

„Európa nem egy ország, Európa nem egy nép vagy nemzet, hanem egy egységes civilizáció, amit a zsidó-keresztény értékrend és a görög-római szellem formált”

– jelentette ki Zemmour. Azonban szerinte ez a civilizáció válságban van.

„Európa egy új válsággal néz szembe, amivel kapcsolatban halványan mindenki érzi, hogy ez lehet az utolsó” – mondta baljósan a politikus.

„Ez az aggodalom, amely már-már a félelemmel és a pánikkal határos, abból az érzésből fakad, hogy az európai civilizációt több irányból is ellenségek veszik körül, akik mind nagyon veszélyesek” – jelentette ki. Zemmour három veszélyt nevezett meg: az iszlamizáció, az európai bürokrácia és „elnyomó bírái”, és a woke-izmus.

A politikus elmondta:

a kereszténységet visszaszorította a baloldali aktivizmus, ám szerinte az iszlám ki akarja tölteni ezt a helyet, és dominálni szeretné a kontinenst.

„Ez a vallás az életünk minden területét irányítani szeretné, ha elég hatalmat kap, még az élet legkisebb részletét is befolyásolná és megváltoztatná: az öltözködést, az oktatást, az étkezést és így tovább.

Végtelen azoknak a területeknek a listája, amire az iszlám kiterjesztené a saját törvényeit” – fejtette ki Zemmour.

A jobboldali politikus szerint az európai bürokrácia egy szörnyeteg, ami folyamatosan növekszik. A szabadság kontinense folyamatosan veszti el a jogait – tette hozzá. „A gazdasági szabadság, a politikai szabadság, a kulturális szabadság az európai bürokrácia prédái, amely bürokrácia furcsán hasonlít a szovjet kommunizmusra, csak éppen ez a homeopátiás verzió.”

Zemmour hozzátette: nem lehet még kommunista Európáról beszélni, de egyre erősebb egy arctalan szocializmus, amely ha nem is totalitárius, de egyre kevésbé demokratikus.

A politikus elmondta:

véget kell vetni Von der Leyen progresszív többségének, ez a célja az EP választásokon.

Éric Zemmour elmondta: a woke-izmus egy rendkívül ostoba, üres, érdektelen ideológia: „Nincs olyan része a civilizációnknak, amit ne akarna elpusztítani. Az ideológia számára minden elviselhetetlen, amit mi képviselünk.”

Szerinte a woke-izmus groteszk, de nagyon veszélyes, mert masszívan befolyásolja a médiát, az intézményeket, és az európai baloldal arca lett. 
Zemmour üzent a progresszíveknek:

„Nőjetek fel, olvasattok el pár könyvét, ne öntsétek le paradicsomlevessel a Mona Lisát, ne pusztítsátok el az emlékműveinket, és adjatok hálát a mennyeknek, amiért ide születettek és nem máshová!”

Befejezésül elmondta: harcolni kell a három említett veszély ellen.

„Úgy kell védenünk a civilizációnkat, mintha az életünk múlna rajta, mert az életünk múlik rajta” – jelentette ki zárszavában Éric Zemmour. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató