2024. május 29. - Magdolna
EUR : 384.57
USD : 353.79
Időjárás ikon24°14°

Poloska Péter bemutatta a Tisza párt EP-listáját

Magyar Péter közzétette a TISZA párt pályázat útján kiválasztott civil jelöltjeit az EP-választásra.

Magyar emlékezetes módon megpályáztatta a képviselőjelölti helyeket, amikre bárki jelentkezhetett. 538 ember pályázott, Magyar most 9-ről posztolt ki bemutatkozó videókat, ezek itt tekinthetők meg. Közöttük 6 nő és 4 férfi van.

A videók alatt Magyar elmagyarázza, hogyan fog összeállni a konkrét listája:

a listavezető érthető okokból ő lesz, a harmadik pedig az a Tarr Zoltán református lelkész, aki felszólalt Magyar Parlament előtt tartott tüntetésén, majd a következő munkanap végén nagyon helyesen kirúgták az állami állásából.

A most kiposztolt 9 jelölt sorrendjéről online szavazás dönt. A szavazást nem nyújtják hosszúra, az holnapután, vagyis április 19-én délben zárul. Az EP-lista második helyére a legtöbb szavazatot kapó női jelölt kerül majd, aztán sorrendben következnek a többiek, szavazatszám szerint, a negyedik helytől a tizenkettedikig.

A jelöltek közül kapásból az a Kulja András sebész szakorvosjelölt a legismertebb arc, aki andras.doktor néven 360 ezer követővel rendelkező Tiktok-influenszer orvosi-egészségügyi témakörökben. A ráktól és a kognitív disszonanciától a refluxon át a kórházak működésének titkaiig számtalan témáról posztolt néha kétmilliónál is több megtekintést elérő videókat, de a szellentésről szólót is megnézték 1,3 milliószor.

Lakos Eszter jogász-közgazdász 10 évet dolgozott Brüsszelben innovációs területen és nemrég költözött haza a családjával együtt. A bemutatkozó videója alapján visszaköltözve megütötte a leszakadó Magyarország és Nyugat-Európa lakóinak mindennapi életminősége között nyíló szakadék, ennek a csökkentésén dolgozna.

Íme az illusztris lista:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató