2024. május 29. - Magdolna
EUR : 384.57
USD : 353.79
Időjárás ikon24°14°

Brutális drogfogás Budapesten: csaknem egymilliárdnyi szerre csaptak le

A KR NNI azt közölte csütörtökön a police.hu oldalon, hogy 2023 nyara óta folytattak nyomozást egy nemzetközi kábítószer-kereskedő bűnszervezettel szemben. 
   
A nyomozók március 11-én fogtak el egy szerb férfit a Röszke-Horgos határátkelőnél - tették hozzá. 

A nyomozók kutatást tartottak a férfihoz köthető három fővárosi ingatlanban, két lakást és egy garázst vizsgáltak át, és az Árnyas utcában lévő kocsitároló több mint 600 millió forintnak megfelelő kábítószert rejtett: több mint 20 liter amfetaminolajat és közel 90 kilogramm marihuánát. 
   
Ezután egy magyar és két szerb férfit is elfogtak április 7-én Budapesten: a magyar férfit a XIII., az egyik szerbet a XI., míg társát az V. kerületben. 
   
A két szerb férfi elfogását a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei hajtották végre - írták.
   
Ingatlanaik átvizsgálásakor a nyomozók több kilogramm hasist és kokaint, illetve prés- és fóliázógépeket, digitális mérlegeket, valamint nejlonzacskókat találtak. 
   
A három férfitól összesen 27 kilogramm drogot foglaltak le a nyomozók, amelynek feketepiaci értéke közel 150 millió forint - olvasható a közleményben.
   
A rendőrök az elfogott bűnözőket kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, jelenleg mind a négyen letartóztatásban vannak.
   
Közölték azt is, hogy egyik magyar társuknak sikerült megszöknie a hatóság elől, jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, ezért ellene belföldi, nemzetközi, illetve európai elfogatóparancsot adtak ki.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató