2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Bukta! Magyar Péterék megpróbálták eltüntetni a DatAdathoz fűződő kapcsolatukat

A baloldal valahogy még mindig nem képes megtanulni, hogy az internet nem felejt, és attól, hogy valamit törölnek, az bizony nyomokat hagy maga után. Ebbe a csapdába esett Magyar Péter és bandája is, akik alig pár órával azután próbálták meg eltüntetni a DatAdathoz kapcsolódó viszonyukat, hogy azzal lebuktak a nyilvánosság előtt.

Csütörtökön délelőtt mi is beszámoltunk arról, hogy gyanús a kapcsolat Magyar Péter és a Bajnai Gordon-féle datadatos csapat között. Az erről szóló cikkek megjelenése után az érintettek azonnal akcióba léptek: előbb tagadták, hogy Bajnaiék segítenék Magyart, majd gyorsan eltávolították Magyar szevezetének honlapjáról a lebukásukhoz vezető, árulkodó információkat. Közben a Szuverenitásvédelmi Hivatal bejelentette: kivizsgálja a külföldi finanszírozásra utaló információkat.

Bár minden érintett mindent tagadni próbált, Magyar Péter egyesületének honlapján ma árulkodó változás következett be. Módosult ugyanis a Talpramagyarok.hu adatkezelési tájékoztatója: kikerült belőle mind a két, Bajnaiékhoz köthető vállalkozás neve – fedezte fel a Magyar Nemzet. Vagyis a Magyar Nemzet cikkének megjelenése után gyorsan eltüntették a dokumentumból mind az Estratos Digital GmbH, mind a Lundadonate.org nevét. A lementett dokumentumokból mindez pontosan látható. Az adatkezelési tájékoztató délelőtti állapota:

Az adatkezelési tájékoztató a nyomeltakarítás után:

Megszólalt az ügyben a Szuverenitásvédelmi Hivatal is. A szervezet arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy vizsgálatot indítanak a sajtóban megjelent külföldi finanszírozási kísérlet gyanúját felvető információk alapján.

Szigetvári ismét csak mellébeszél

A vizsgálat híre után nem sokkal a Telex egyik cikkéből kiderült, a hírekre reagálva a Datadat ügyvezetője, cáfolni igyekezett a Magyar Nemzet cikkét, noha Szigetvári Viktor arra nem adott érdemi magyarázatot, hogy mit kerestek Magyar Péterék adatvédelmi tájékoztatójában.  Szigetvári a Telex cikke szerint mindössze annyit közölt:

Szemben a Magyar Nemzet ma megjelent hazug állításával, sem a Datadat Professional Kft., sem a korábbi Datadat GmbH jogutódja nem áll üzleti kapcsolatban sem Magyar Péterrel, sem pedig más, hozzá kapcsolható párttal vagy egyesülettel. Minden más ezzel ellentétes állítás hazugság. Társaságainkat a propagandasajtó nem kereste ezen téves információ közlése előtt.

Vagyis bár Szigetvári cáfolni akarta a Magyar Nemzet találtatát, de végső soron azt nem tagadta, hogy szerepeltek Magyar Péterék adatvédelmi tájékoztatójában és arra sem adott érdemi magyarázatot, hogy ez hogyan történhetett meg. És ha már Magyar Péterről van szó, természetesen az érintett is megszólalt az ügyben, noha Magyar Péter sem magyarázta meg, hogy mit keresett a Bajnaihoz köthető cég az adatvédelmi tájékoztatójukban.

Varga Judit volt férje közösségi oldalán Lánczi Tamásnak, a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetőjének címezve azt írta, örül, hogy Lánczi megdolgozik a pénzéért, a baloldal messiása továbbá fideszezett egyet, valamint hozzátette, hogy várja Lánczi Tamás hívását.

A Bajnai Gordon nevével fémjelzett Datadat egyébként a baloldali kampányok visszatérő szereplője, lényegében a cég bonyolította le a baloldal kampányát a 2022-es országgyűlési választás idején. A cégcsoport volt a legnagyobb haszonélvezője a guruló dollároknak, közvetetten és közvetlenül több mint 1,8 milliárd forintnyi dollárt zsebeltek be.

 

(Pestisracok.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató