2024. május 29. - Magdolna
EUR : 384.57
USD : 353.79
Időjárás ikon24°14°

Négy és fél évet kapott az a vámospércsi fiú, aki halálra verte hároméves féltestvérét

Négy és fél évet kell a fiatalkorúak börtönében ülnie annak annak a vámospércsi fiúnak a másodfokú bírósági döntés szerint, aki halálra verte a rábízott féltestvérét, egy 3 éves kislányt. Az Rtl Híradónak nyilatkozó szülők szerint enyhe ítélet született.2021 októberében a szülők dolgozni mentek, ezért otthonukban az akkor 14 éves fiúra hagyták az áldozatot és másfél éves fiúkat és a 3 éves lányukat. A lány a szülei után sírt, emiatt verte meg a bátyja. Az ügyészség szerint többször ököllel hasba vágta. A lány nekiesett egy kályhának is. Ezután a testvére az ágyra fektette. Később mikor visszament a szobába, látta, hogy a lány nem mozdul. A szomszédba sietett segítségért, de már késő volt.

Az ügyészség szerint a fiú emberölésben bűnös, nem pedig halált okozó testi sértésben. ezért súlyosabb büntetést kért rá az első fokú tárgyaláson A védőügyvéd szerint viszont fel sem merült a fiúban, hogy halál sérülést okoz a kislánynak. A fiú az utolsó szó jogán azt mondta, hogy máig kísértik a történtek.

Másodfokon a bíróság szigorúbb ítéltet hozott, de a szándékosságot a bíró is elutasította, szerinte gondatlanságból elkövetett emberölés volt. Négy és fél évet börtönt szabott ki a fiúra, de a büntetésébe beleszámítják, hogy két és fél évet már előzetes letartóztatásban volt. Az Rtl beszélt a családdal is. Azt mondták, hogy többször kereste már őket a fiú, de képtelenek megbocsátani neki.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató