2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Az OBI tulajdonosa megrendezte halálát és Oroszországba menekült

Németországban újraindították a nyomozást az OBI milliárdos tulajdonosának eltűnése ügyében, miután megtalálták Moszkvában az Alpokban eltűnt német milliárdost. Bizonyára a szeretőjéhez menekült.

Németország újraindította a nyomozást Karl-Erivan Haubnak, az OBI áruházlánc társtulajdonosának 2018-ban az Alpokban történt rejtélyes eltűnése ügyében. Sajtóinformáció szerint a milliárdos megrendezte a halálát, és jelenleg Moszkvában él egy nővel, aki kapcsolatban állhat az orosz titkosszolgálatokkal.

Karl-Erivan Haub német milliárdos vállalkozó, az OBI és a KiK üzletláncok korábbi tulajdonosa, 2018-ban tűnt el síelés közben a svájci Alpokban. Eltűnése után a hatóságok hat napon keresztül keresték helikopterekkel és kutyás mentőcsapatokkal Haubot, de nem jártak sikerrel. 2021-ben halottá nyilvánították, akinek vagyonát a felesége és két gyermeke örökölte.

Újabb bizonyítékok alapján, azonban Karl-Erivan Haub megrendezte a halálát és jelenleg Moszkvában él 20 évvel fiatalabb szeretőjével, aki kapcsolatban állhat  az FSZB- vel.

A Forbes 2018-as eltűnésekor 6,4 milliárd dollárra becsülte az 58 éves üzletember vagyonát. Eltűnése után testvére, Christian Haub, vette át az üzelet. A kölni ügyészség most nyomozást indított Christian Haub ellen, hamis tanúskodás miatt, mivel  a gyanú szerint bizonyítékai lehetnek arról, hogy a halottnak nyilvánított bátyja még életben van.

Az elmúlt években már röppentek fel olyan hírek, miszerint Haub él. Állítólag Moszkvában a térfigyelő kamerák azonosították. Sőt, az a verzió is keringett, hogy Haub az oroszoknak dolgozott, mint befolyási ügynök, ismeretségét Oroszország javára használta fel a politikai és gazdasági életben.

A most megjelenő hírek szerint Haub nyilvánvalóan nem halt meg 2018 áprilisában, hanem a Matterhorn déli lejtőin átsíelt Olaszországba, majd onnan Moszkvába szökött Veronika Ermilova nevű szeretőjéhez. Erre bizonyíték lehet, hogy az eltűnése előtti három napban Haub 13-szor hívta fel Ermilovát. Sőt az egyik beszélgetésük több mint egy óráig tartott.

A hölgy egy sítáborokat szervező szentpétervári cég igazgatója, amely 2018-ban többször szervezett kirándulásokat a Svájcba. Egy korábbi rendőrségi vizsgálat is leírja, hogy Haub élete szorosan összefonódott a titokzatos orosz hölgyével, aki „vékony sportos, vállig érő barna hajjal, sötét szemekkel és széles mosollyal”. Róla korábban az a hír járta, hogy az orosz titkosszolgálatnak dolgozik. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató