2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

Németország nagy üzletet lát Ukrajna majdani újjáépítésében

Robert Habeck gazdasági miniszter és a német nagyipar képviselői Kijevben tárgyalnak a befektetési lehetőségekről.

A Zöldek által delegált német gazdasági miniszter, Robert Habeck nagy lehetőségeket lát Németország számára Ukrajna majdani újjáépítése kapcsán.

Habeck miniszter Kijevbe érkezett német védelmi és energiaipari vállalati vezetőkkel, hogy az ukrajnai gazdaságba és infrastruktúrába való befektetésekről tárgyaljanak.

A fegyvergyártástól az energiahálózatok fejlesztéséig számos területet látnak a németek, ahol beszállhatnának az ukrán piacra.

A Politico szerint nem csak a háborús fegyverkezésben, hanem a háború majdani vége utáni újjáépítésben is fantáziát látnak a német politikusok és cégvezetők. A Franciaország méretű Ukrajna újjáépítéséből sok pénzt lehet csinálni. Például a harcterek is a legújabb haditechnológiák „laboratóriumai” lehetnének – teszi hozzá a Politico.

A zöld miniszter szerint a német védelmi ipar segíti Ukrajnát a szabadságért és demokráciáért vívott harcban, magánbefektetéseikkel pedig hozzájárulnak az ország biztonságához és kitartásához.

Többek között a Magyarországon is nagy befektetéseket eszközlő Rheinmetall német védelmiipari cég is közölte, hogy fegyvergyárakat hozna létre Ukrajnában.

Ez gyors piacra jutást, alacsony bekerülési költségeket és tartós helyi keresletet jelenthet a német cég számára – írja a portál.

Habeck német delegációja és az ukrán kormány képviselői a következő napokban több nagy német-ukrán ipari együttműködési megállapodást köthetnek majd.

(mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató