2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-listájának vezetője, és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is beszédet mond a Fidesz országos kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Menczer Tamás nyitja meg a Fidesz kampánynyitóját, beszédét azzal kezdte, hogy azt mondta: több mint két éve háború dúl a szomszédban, az eszkaláció napról napra látható, és háborús készültség tapasztalható az egész világon. „Egyértelmű a június 9-i választás tétje: háború legyen, vagy béke” – tette hozzá.

Azt is mondta, hogy ezeréves államisággal rendelkező keresztény ország vagyunk, mindenkinek megadjuk a tiszteletet, de mindenkitől elvárjuk, hogy megadja, ami jár.

Ezután felkonferálta Szijjártó Pétert.

Szijjártó Péter az első felszólaló a kampánynyitón, aki előbb különös tisztelettel köszöntötte a pécsieket, akik épp pénteken 60 milliárdos beruházást kaptak.

A külügyminiszter ezután a háborúról kezdett el beszélni, arról, hogy két éve „szenvedjük el a háború károkozásait”, és hogy az elmúlt két évben ki kellett gazdálkodni a háborús árakat, hiszen a gazdaságokat működtetni kell.

Meg tudtuk védeni a magyar emberek munkahelyeit, az energiaellátásunkat, segíteni tudtunk a bajban lévőknek – mondta Szijjártó Péter. „A helyzet az, hogy minden fajta nyomásgyakorlás, fenyegetőzés és zsarolási szándék ellenére kívül tudtuk tartani a háborún Magyarországot” – tette hozzá. Azt is mondta, hogy volt, és van is rajtunk nyomás bőven kívülről és belülről nyomás bőven.

Szijjártó szerint nemcsak, hogy ellenálltunk a nyomásnak, de mi, magyarok egyetlen olyan lépést sem tettünk, ami belevitt volna minket a háborúba, erre pedig az országnak büszkének kell lennie. A transzatlanti közösségből mi álltunk ki egyedül a béke mellett, nem szállítottunk újabb emberáldozatokat hozó és a háborút súlyosbító fegyvereket. Erre is legyünk büszkék – mondta.

Szerinte a háborús nyomás nem fog csökkenni, sőt, növekedni fog, és azt is kifejtette, hogy szerinte ennek több oka van:

- Az európai politikai vezetők egy jelentős része ma már háborús pszichózisban szenved. A háború elején azt remélhettük, hogy csak a Fortnite-ban képzelték magukat, most már úgy érzik, hogy ők maguk is háborúban állnak. Ez azonban nem igaz: Európa nem áll háborúban, senki nem támadta meg.
- Az európai politikai vezetők egy része egészen egyszerűen elrontotta. Rossz stratégiát választott, ez konkrét és súlyos károkat okoz Európának és az európai embereknek. Itt a szankciók hatásairól és a háborús energiaárakról beszél, illetve az ukrán gabona beengedésének hatásairól.

Szijjártó szerint a rossz döntést hozóknak viselniük kell a politikai következményeket.

De a transzatlanti vezetők nem akarják vállalni ezeket a következményeket, egy jelentős részük világháborús hangulatot szít.

Annak idején vörös vonalt húztak a NATO-országok, de két hete ezt a vörös vonalat áthúzták, mert úgy döntöttek, hogy ukrán katonákat fognak kiképezni, és a magyarok egyedül voltak abban, akik úgy döntöttek, hogy már csak a tervezésben sem akarnak részt venni. A magyarok viszont nem akarják, hogy az adófizetők részét ilyenre költsék el.

Szijjártó szerint a következő időszakban folyamatos lesz rajtunk a nyomás, hogy vegyünk részt a fegyverszállításban, így aztán a júniusi 9-i választás tétje nagy.

Június elején újra döntést kell hoznunk a világháború vagy a béke kérdésében, mondta Szijjártó Péter. Azt mondta, hogy szuverenista, jobboldali fordulat kell ehhez Európában.

„Június 9-én a béke színe a narancs, béke neve Fidesz”

– tette hozzá.

A második felszólaló a Fidesz-KDNP EP-listavezetője, Deutsch Tamás. 1789 nap, közel 43 ezer óra telt el 2019 májusa óta, amikor a legutóbbi EP-választás volt. Erről az öt évről akart ő most beszélni. Arról, hogy „a brüsszeli bürokraták mára fanatikus háborús agitátorokká váltak, hogy kiszolgáltatja az illegális migrációnak Európát, hogy genderérzékenyítő kommandók szabadon garázdálkodhassanak az óvodákban”.

De a hét elején történtek miatt szét kellett tépnie a beszédét, és másikat készítenie.

Olyat, ami pár napja Brüsszelben történt, csak bolsevik diktatúrák csinálnak, mondta Deutsch Tamás arra utalva, hogy Brüsszelben felfüggesztették a Nemzeti Konzervatív Konferenciát (NatCon). „Erőszakkal, jogtipró módon akarták bezárni a rendezvényt, blokád alá helyezni. Még jó hogy nem lövettek, vagy bilincsben vitték el a konferencia résztvevőit” – tette hozzá.

„Brüsszel lett az új Moszkva” – mondta, és hozzátette, hogy szerinte nyilvánvaló, miért akarták betiltani a konferenciát.

„Azért, mert mi a békéről beszélünk, békét akarunk, azonnali fegyverszünetet és béketárgyalásokat. Ők meg kizárólag a háborúról akarnak beszélni, háborút akarnak, akár világháborút is”

– tette hozzá.

Feltette a kérdést, hogy ezek a rendőrök hol vannak akkor, amikor „az Európa határaira migránsok százezreit ömlesztő, automata fegyverekkel felfegyverkezett embercsempészek ellen kell fellépni, amikor meg kéne védeni az európai értékeket, fel kéne számolni a no-go zónákat”.

Deutsch szerint háborús hangulat van Brüsszelben, hiába mondják ők, hogy ez a háború két szláv ország háborúja. „A béke meletti álláspontunkkal ugyanúgy egyedül maradtunk, mint korábban a migrációellenessel, de ugyanúgy igazunk lesz ezzel. Lassan mondom, hogy mindenki megértse, még Brüsszelben is: no war!”

Deutsch Tamás volt az első, aki nyilvános Fidesz eseményen megemlítette Magyar Pétert.

Azt mondta,

"itt van a team dollárbaloldal új, tartalékcsapatból első csapatba rakott játékosa, Magyar Péter, a dollárbaloldal magyar hangja. Persze az ő történetét is Gyurcsány írja."

Deutsch szerint amikor a kommunisták 1988 közepén be akarták őket tiltani, akkor a kommunizmus néhány hónappal később megbukott. „Ez a mondat legyen figyelmeztetés és remény is” - mondta.

A világ számos pontján, a legkülönbözőbb fórumokon Magyarországról beszélnek, Brüsszelben pedig azon dolgoznak, hogy Magyarországon már ne lehessen beszélni – mondta Menczer Tamás, mielőtt felkonferálta volna Orbán Viktort.

A miniszterelnök arról beszélt, hogy azért jöttek össze, hogy megindítsák az EP-kampányukat.

„Mi vagyunk Magyarország legsikeresebb közössége (…), de közben őrizzük meg a szerénységet. Alázat nélkül nincs győzelem”.

Orbán szerint ha nyerni akarnak, márpedig nyerni akarnak, akkor világosan kell látniuk, kik ők. Márpedig „mi vagyunk azok, akik talpra állítottuk a gazdaságot, amit a Gyurcsány-kormány csődbe vitt.”

Orbán szerint ezt az esélyt nem ajándékba kapták, megdolgoztak érte, csak van itt egy bökkenő: Brüsszel felől veszély fenyegeti Magyarország eredményeit, „szemünk láttára recseg-ropog a szabad és békés Európa, amit úgy szeretünk. Ne kerteljünk, Brüsszelben baj van, nagy baj. A vezetés csődöt mondott, Európa gazdasága hanyatlik”.

A miniszterelnök arra jutott, „a brüsszeli vezetésnek menni kell, Brüsszelben változás kell”. De tudja, hogy ez magától nem fog megtörténni, neki kell megcsinálnia. „El kell foglalnunk Brüsszelt, félre kell tolnunk a brüsszeli bürokratákat, és kézbe kell vennünk a dolgokat”, máskülönben súlyos árat fognak fizetni.

Orbán Viktor most is a brüsszeli konferencia betiltásáról beszél, idéz abból, hogy milyen indokkal tiltották be a rendezvényt.

Végül megtarthatták a konferenciát, de előtte a határozat elleni fellebbezésüket két bíró dobta vissza. „Aztán amikor a belga miniszterelnök közzétette, hogy mi a helyzet helyes megítélése, a harmadik bíró ugyanabban az ügyben, ugyanazon körülmények között helyet adott a fellebbezésnek” – mondta.

Hozzátette, hogy Európa ma az elnyomás határvonalán egyensúlyoz, a mostani választáson eldől, hogy mi lesz az irány.

Orbán szerint van még ennél nagyobb baj is. Brüsszelben ma háborúpárti többség van, Európában a hangulat háborús, a politikát pedig a háború logikája uralja. Ő maga pedig „mindenfelől háborús készülődést lát”. Orbán szerint „egy lépésre vagyunk attól, hogy a nyugat katonákat küldjön Európába, ez egy háborús örvény, és amit Brüsszel csinál, az maga az istenkísértés”.

A magyarok viszont tudják, milyen a háború, neki pedig az a meggyőződése, hogy ez nem a mi háborúnk, de szerinte amíg nemzeti kormány áll az ország élén, addig Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba, senkinek az oldalán.

Ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban – mondta Orbán Viktor. Azt is mondta, hogy a háborúpárti kormányok, a brüsszeli bürokraták, soros hálózata milliószámra küldi a dollárokat Budapestre a háborúpárti baloldalnak, akik szerinte nem is rejtik véka alá, hogy a megbízóik akaratának megfelelően kormányváltást akarnak, Brüsszel és Washington alá rendelt bábkormányt.

Ne hagyjuk Magyarországot – mondta, és hozzátette, hogy harcolnunk kell, meg kell védeni a magyar emberek békéjét és biztonságát, a gazdasági eredményeket, a családokat, különösen a gyerekeinket. No migration, no gender, no war!

– fejezte be a beszédet.

A beszéde végén a miniszterelnök felmutatta az úgynevezett Választási Manifesztumot, amiben megfogalmazták a céljaikat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató