2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Visszalépett a Jobbik főpolgármester-jelöltje Vitézy Dávid javára

A mai nappal felfüggesztem a főpolgármester-jelölti kampányomat, és arra kérem a támogatóimat, hogy a főpolgármester-választáson Vitézy Dávidot támogassák – jelentette be az Indexnek Brenner Koloman, a Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltje, miután részt vett Vitézy Dávid programbemutatóján.

A Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltje a lappal közölte:

A mai nappal felfüggesztem a főpolgármester-jelölti kampányomat, és arra kérem a támogatóimat, hogy a főpolgármester-választáson Vitézy Dávidot, az európai parlamenti választáson pedig a szintén civil jelöltet, a Jobbik – Konzervatívok listavezetőjét, Róna Pétert támogassák.

Brenner Koloman kifejtette: „Amikor november 21-én elkezdtem a Tegyük rendbe Budapestet! programom részleteit ismertetni, azért fogadtam el a Jobbik – Konzervatívok vezetésének felkérését a főpolgármester-jelöltségre, mert meggyőződésem, hogy sem a fideszes egypárti túlhatalom jelöltje, sem a balliberális oldal a Karácsony Gergely mögé felsorakozó pártokkal nem egy polgári Budapestben hisz, hanem zsákmányként tekint a fővárosra, már jó előre szétosztva a még el sem ejtett medve bőrét. A fideszes túlhatalom pedig hosszú ideje önkormányzat- és fővárosellenes politikát folytat a források elvonásával.”

A főpolgármester-jelöltségtől visszalépő politikus hangsúlyozta: „Mindig azt képviseltem a Tegyük rendbe Budapestet! programban, hogy a fővárosi polgárok valós problémáiról kell beszélnünk. Nagyon sajnálom, hogy nem került sor a főpolgármester-jelölti vitára, ahol ütköztethettük volna a programjainkat, csak Vitézy Dávid és jómagam mondtunk igent egy országos televízió felkérésére.”

Brenner Koloman úgy látja, hogy Vitézy Dávid személye és szakmai elhivatottsága garancia lehet arra, hogy a polgárok valódi problémáit meghallva, és nem a pártközpontokból diktált megoldásokkal álljon elő.

Nem értek mindenben egyet Vitézy Dáviddal, az én programomnak hangsúlyos eleme volt például a méltányos autóhasználat, de sok közös pont is van. A »Tegyük rendbe a közbiztonságot!« programpontom hasonlít a BKK-rendészet létrehozására vonatkozó javaslatra. Abban is egyetértünk, hogy a külső kerületeket erőteljesebben meg kell jeleníteni a fővárosi politikában, mert Budapest nem csak a belvárosról szól. A korrupciós ügyek kivizsgálását, valamint bérlakások építését a mini-Dubaj helyett szintén javasoltam és támogatom. Sok olyan pontja van a programomnak, amelyeknél úgy gondolom, ha Vitézy Dávid lesz a főpolgármester, megvalósíthatók lesznek.

A közlekedési szakember a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület és az LMP jelöltjeként indul a választáson. Brenner Koloman arra a kérdésünkre, hogy visszalépése mögött van-e Jobbik–LMP-megállapodás is, leszögezte: „Ez Vitézy Dávidról és a programokról szól. Épp azt szeretném, hogy ne pártközpontokból irányított szekértáborok adják a főpolgármestert, hanem egy polgári értékrend szerint működő, a budapesti polgárokért és a közjóért dolgozó városvezető legyen.

Ahogy felsoroltam, több programpontunk is egyezik, ezért támogatom Vitézy Dávidot,

ugyanakkor az EP-választáson mindenkit arra buzdítok, hogy Róna Péterre és a Jobbik – Konzervatívok listájára szavazzon, Róna Péter többek között azon dolgozna Brüsszelben, hogy a fővároshoz és más önkormányzatokhoz is eljussanak az uniós források.”

A június 9-i választáson Karácsony Gergely újrázását a DK, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd is támogatja. A Fidesz–KDNP jelöltje Szentkirályi Alexandra, aki szerdán nyitotta kampányát. A Mi Hazánk Mozgalom Grundtner Andrást indítja. Kajtor Gábor a Szabad Ország Mozgalom színeiben állhat rajthoz. Korábbi cikkünkben Karácsony Gergelyt, Szentkirályi Alexandrát és Vitézy Dávidot kérdeztük megosztó ügyekről.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató