2024. május 29. - Magdolna
EUR : 384.57
USD : 353.79
Időjárás ikon24°14°

Szijjártó helyretette a kekeckedő riportert

A külügyminiszter tiszta vizet öntött a pohárba, pedig valamit nagyon félre akart érteni a riporter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán közzétett videóban rántotta le a leplet arról a lejáratókampányról, amely Magyarország ellen zajlik a nyugati média különböző felületein, főcímeiben, műsoraiban.

Az egyik videórészletben a műsorvezető Orbán Viktor azon kijelentését járja körül körül és értelmezi, amely szerint: „el kell foglalnunk Brüsszelt!”.

„Mi, akik a szuverenista táborba tartozunk, azt mondjuk, hogy nem szabad több hatáskört Brüsszelbe vinni a tagállamoktól, mert az a szuverenitásunk nagy részének feladásával járna. Mi ezt nem támogatjuk.

Ezért azt reméljük, hogy a következő európai parlamenti választásokon a szuverenista politikai erők, a szuverenista politikai pártok nagyarányú győzelmet aratnak majd”

– fogalmazott Szijjártó.

A műsorvezető végül így összegzett: „tehát Brüsszel elfoglalása nem arról szól, hogy magyar katonai alakulatokkal vennék át az elnökséget.” Erre az abszurd felvetésre Szijjártó Péter csak ennyit válaszolt: „Ezt veheti biztosra, ezt veheti természetesnek.”

(mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató