2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Csintalan fölszólít: mindenki működjön együtt, aki le akarja váltani az orbáni rendszert

Az MSZP-s Hírklikknek nyilatkozott az ex-jobbikos, jelenleg MSZP-s kommunista.

Csintalan Sándor szerint teljesen abszurd, hogy szuverenitásról beszél Orbán Viktor, de szerinte Ukrajnának, mint szuverén államnak, nincs joga aggódni az orosz terjeszkedés miatt, és nincs joga eljutni egy olyan szabadsághoz, ahol eldöntheti, melyik közösség tagja akar lenni. „Orbán ezekkel a szövegekkel a maga politikai lehetőségein belül hasznos és használható ügynöke az orosz politikának, az orosz terjeszkedésnek. Nincs averziója azzal a politikai rendszerrel, ami Oroszországban van. Lehet egy darabig azt a látszatot kelteni, hogy az orosz birodalom nem Európát támadta meg, márpedig Európát támadta meg, nem Ukrajnát.”

„Ahhoz, hogy a demokrácia útjára visszatérjünk, kell egy olyan politikai kihívó – ez nem egy szereplős, mert egy szereplő nem is tudná megoldani a problémát –, aki magát az orbáni rendszert felszámolja, kell egy olyan politikai ellenzék vagy olyan megállapodás, ahol a szereplők eljutnak odáig, hogy kétharmados többségük van a parlamentben.” - tette hozzá.

Az első és nagyon fontos lépés ehhez, hogy létrejött egy baloldali koalíció – tette hozzá Csintalan, aki szerint a rendszer legyőzéséig kellene együttműködni és akkor a Fidesz eltűnne a politika színpadáról, mint párt. Rámutatott, a rendszer gazdasági haszonélvezői túlélik ezt is, de arra maradna esély, hogy az ország rátérjen egy olyan útra, ahol a legfontosabb kérdésekről folynak elemi viták és ne az országot és egymást kirabló politikai elit regnáljon.  

„Ez a mindenki által vágyott idea attól függ, hogy a politikai ellenzék Magyar Péterestül milyen ajánlatot tud letenni.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató