2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

A magyarok közel fele szerint kitörhet a harmadik világháború

A túlnyomó többség szerint Magyarországnak ilyen helyzetben az azonnali tűzszünetet és a felek tárgyalóasztalhoz ültetését kell szorgalmaznia.

Izrael és Irán konfliktusával egy újabb háború körvonalazódik a Közel-Keleten, ezért a Magyar Társadalomkutató Kft. megvizsgálta, hogy a magyar társadalom milyennek látja a jelenleg is zajló háborúk világméretűvé válásának esélyeit.

A magyar felnőttek 47 százaléka szerint a harmadik világháború kitörésének jelenleg valós esélye van.
A Magyar Társadalomkutató felméréséből az is kiderül, hogy a magyarok túlnyomó többsége háborús konfliktus esetén az azonnali tűzszünetet és a felek tárgyalóasztalhoz ültetését szorgalmazná.

A felnőtt magyar lakosságot reprezentáló válaszadók kétötöde (38%) szerint bármikor kitörhet a harmadik világháború, további 9 százalékuk szerint az már zajlik is.
A világháború veszélyét valósnak érzékelőkkel szinte megegyezik azok aránya, akik a háborús konfliktusokat érzékelik ugyan, de azokban nem látják egy esetleges világháború kitörésének esélyét (46%). A nők között magasabb a világháborútól tartók aránya (51%), mint a férfiak (42%) esetén.

A kutatás vizsgálta azt is, hogy a válaszadók szerint Magyarországnak milyen magatartást kellene tanúsítania háborús konfliktusok esetén. A magyarok túlnyomó többsége (84%) egyetértett azzal az állítással, hogy Magyarországnak ilyen helyzetben az azonnali tűzszünetet és a felek tárgyalóasztalhoz ültetésétkell szorgalmaznia, ami a magyarok békepártiságára utal.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató