2024. május 24. - Eliza, Eszter
EUR : 387.34
USD : 357.36
Időjárás ikon21°16°

Maszkos álrendőrként csapott le dílerekre egy rablóbanda, a TEK tett pontot az ügy végére

Az igazi rendőrök egy álrendőrként dílerekre lecsapó rablóbandára csaptak le, a gyanú szerint a következő események történtek. A három főszereplő, – nevezzük őket, ha már a rendőrség is így nevezi őket – A. Istvánnak, K. Andrásnak és K. Péternek – arra jutott, hogy kábítószert fognak rabolni gödöllői ismerőseiktől. Meg is beszéltek velük egy találkát 2022. december 11-én estére. Oda azonban nem úgy érkeztek, mint ahogyan az várható volt, hanem rendőri rajtaütést színleltek. Elég komolyan vették a szerepjátékot:

az autójukon megkülönböztető fényjelzést használtak,

az arcukat kámzsával fedték el,

„Rendőrség!” – üvöltötték,

kiszedték a sértetteket az autójukból,

a földre fektették és bántalmazták, majd

meg is bilincselték és átkutatták őket.

600 ezer forintot találtak a zsebekben és az autóban, ezen kívül „feltehetően kábítószernek minősülő anyagot” is zsákmányoltak. Ennek úgy megörültek, hogy ott is hagyták a földön fekvő sértetteket megbilincselve, és távoztak.

Másfél évvel későbbre a valódi nyomozók azonosították a bűnözői csoport három tagját, akiket összehangolt akció keretében 2024. április 16-án a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei fogtak el. Az egyidőben, több helyszínen végrehajtott kutatás során a nyomozók

nagy összegű pénzt

klónozott bankkártyamásolatokat

számítástechnikai és elektronikai eszközöket,

egy gumilövedékes fegyvert,

amfetamin előállításához szükséges eszközöket és vegyszereket,

több tő marihuánát,

illetve a termesztéséhez szükséges eszközöket és kábítószergyanús anyagokat foglaltak le.

A nyomozók a 28, 23 és 22 éves férfit kihallgatták, őrizetbe vették, majd a bíróság április 18-án elrendelte a letartóztatásukat. Az NNI Kiberbűnözés Elleni Főosztálya vizsgálja, hogy a gyanúsítottak a lefoglalt bankkártyamásolatokkal milyen további bűncselekményeket valósítottak meg.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató