2024. június 24. - Iván
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon29°19°

Arrogáns milliárdosnak nevezte az ausztrál miniszterelnök Elon Muskot

Ausztrália miniszterelnöke „arrogáns milliárdosnak" nevezte Elon Muskot, miután az X nem hajlandó eltávolítani a Sydney-ben történt templomi késelésről készült felvételeket – írja a BBC.Hétfőn egy ausztrál bíróság arra kötelezte Musk közösségi oldalát, az X-et (korábbi nevén Twitter), hogy törölje a múlt heti Sydney-ben történt támadásról készült videókat. Az ausztrál miniszterelnök először azután szállt bele Muskba, hogy az a kérés után cenzúrával vádolta meg az ausztrál kormányt. „Musk azt hiszi, hogy a törvények felett áll, de a józan ész felett is” – mondta Albanese az ABC Newsnak.

Múlt héten Ausztrália egyik független szabályozó hatóságának biztosa súlyos bírságokkal fenyegette meg az X-et, illetve azokat a közösségi médiavállalatokat, amelyek nem távolítják el a késelésről készült videókat. Eközben az X azzal érvelt, hogy a biztos felszólítása és végzése „nem tartozik az ausztrál törvények hatálya alá”. Épp ezért a biztos bírósági végzést kért, mivel kiderült, hogy Ausztrálián kívüli felhasználók továbbra is hozzáférnek a videókhoz.

„Rendkívülinek tartom, hogy az X úgy döntött, hogy nem tesz eleget a kérésnek – mondta Albanese egy sajtótájékoztatón.

Musk ezek után arról írt, hogy

a X az egyetlen „igazmondó".

Emellett bírálta az ország biztosát is, Julie Inman Grantet, akit az “ausztrál cenzúra őrének” nevezett. Az ausztrál miniszterelnök megvédte biztosukat, szerinte ő az ausztrálok védelméért dolgozik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató