2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Az UEFA-hoz fordul a Momentum, hogy megakadályozzák a Gazprom–Fradi-szponzorációt

Levélben szólítjuk fel az UEFA elnökét, hogy tegyen lépéseket Putyin újabb befolyásolási kísérletének megakadályozására! – jelentette ki Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője, aki úgy látja: európai nyomásra az orosz kémbankból sikerült kilépnünk, de Orbán Viktor most a Fradin keresztül engedné vissza az oroszokat.

Mint beszámoltunk róla, a Gazprom lehet a Ferencváros következő főszponzora. A klub egyelőre nem kommentálta a híreket, a Külügyminisztérium pedig annyit mondott, minél több nagy nemzetközi vállalat fektet be a magyar sportba, annál jobb.

"Normál esetben mindenki örülne annak, hogy egy multinacionális cég egy magyar focicsapat szponzora lesz. Külföldről jön a pénz, nagy részét Magyarországon költik el, nő a magyar GDP, erősödik a magyar foci, win-win. Csakhogy a Fidesz által teljesen leuralt magyar bajnokságban még ez sem úgy megy, ahogy kéne.

Jelen esetben ugyanis a magyar focicsapat a Fradi, amelyre a Fidesz már régóta rátelepedett, a külföldi multi pedig az orosz Gazprom"

– írta Cseh.

Majd az EP-képviselőtársaitól azt kérte, hogy közös levélben szólítsák fel az Európai labdarúgó-szövetség elnökét, Aleksander Ceferint, hogy tegyen lépéseket „a szégyentelen szövetségkötés” megakadályozására.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató