2024. május 09. - Gergely
EUR : 389.63
USD : 362.62
Időjárás ikon21°13°

Észak-Korea szerint az USA-ban a legrosszabb az emberi jogok helyzete a világon

Észak-Korea külügyminisztériumi szóvivője kijelentette, hogy a világon az Egyesült Államokban a legrosszabb az emberi jogok helyzete, ahol rendszerszintű elnyomás van, etnikumok és vallások közötti konfrontáció zajlik. A kijelentés meglehetősen humorosan hat, azonban abba azért érdemes belegondolni, hogy egy esetleges demokrata választási győzelem után, jövőre ilyenkor ugyanígy kacagnánk-e rajta.

Az illetékes azután nyilatkozott, hogy az amerikai külügyminisztérium április 23-án ismertette a világ emberi jogi helyzetével foglalkozó jelentését, beleértve Észak-Koreát is. Az észak-koreai hírügynökség beszámolója szerint a phenjani külügyminisztérium “határozottan elítéli és elutasítja az Egyesült Államok külügyminisztériumának úgymond emberi jogi jelentését, ami hazugságokon és hamisításokon, előítéleteken és ellenségeskedésen alapul. “
 
Az észak-koreai külügyminisztérium a washingtoni jelentést a belügyekbe való beavatkozásnak nevezte és jelezte: Phenjan megtorló intézkedéseinek “nincs határa”.

A phenjani külügyminisztérium szerint az Egyesült Államokban “folytatódik az emberi jogok súlyos megsértése, beleértve az emberek rendszeres elnyomását, az etnikai, fajok és vallások közötti konfrontációt, továbbá különféle erőszakos bűncselekményeket”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató