2024. május 21. - Konstantin
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°15°

Felnyitották a berlini Lidlben a banánoskartonokat, több mint száz kiló kokaint találtak a fürtök között

Összesen 223 kilogramm kokaint találtak német Lidl-üzleteknek kiszállított banánosdobozokban Berlin és Brandenburg tartományokban – írja Christian Lanninger, a berlin-brandenburgi vám- és pénzügyőrség szóvivőjének pénteki közleménye alapján az MTI.A Märkische Allgemeine Zeitungnak adott interjújában az illetékes elmondta, hogy a kábítószer feketepiaci ára grammonként 50-80 euró lehet, a lefoglalt mennyiség értéke 10-15 millió euró. Vagy még ennél is több, ha a drogot egyéb anyagokkal vegyítik.

A kokaint csütörtökön vették észre hét berlini és négy brandenburgi Lidl-üzletbe kiszállított banánoskartonokban, a gyümölcsök közé rejtve. A berlini üzletekben összesen 119, a brandenburgiakban összesen 104 kiló kokaint találtak. A kábítószert még pénteken megsemmisítették a hatóságok.

Egyelőre nem világos, hogy honnan származnak a megtalált csomagok. A kokain rendszerint Dél-Amerikából Közép-Amerikát érintve, általában konténerekben jut el Antwerpen vagy Rotterdam kikötőin keresztül Európába. Részben emiatt van az, hogy hiába utaztatják több ezer kilométeren és legalább egy óceánon át, a banán továbbra is relatíve olcsó marad.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató