2024. május 22. - Júlia, Rita
EUR : 385.91
USD : 355.12
Időjárás ikon21°15°

Rossi: nagyon megbecsülnek és szeretnek, a pályafutásom végéig maradnék

Nagyon egymásra hangolódott Marco Rossi és a magyar labdarúgó-válogatott az elmúlt években: a nemzeti csapatnál 2018 nyara óta dolgozó olasz-magyar szakember 2022 szeptembere óta nem kapott ki a csapattal, veretlenül zárta a teljes 2023-as esztendőt és idei mindkét meccsét is behúzta – előbb a törökök, majd a koszovóiak hódoltak be a Puskás Arénában.

A németországi Európa-bajnokságra készülő gárda szövetségi kapitánya hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy Puskás Ferenc és az Aranycsapat hazájában dolgozhat, és bár időről időre felvetődik a neve nyugati európai kluboknál, topbajnokságok csapatai is puhatolóznak a kopasz mesternél, ő mégis Magyarországon képzeli el a jövőjét.

Az olasz TeleClubItalia.it honlapjának nyilatkozott a válogatott pályafutásáról, és elégedettségének adott hangot.

A szerződésem 2025 decemberéig szól a magyar szövetséggel, de az elnök szeretné, ha pályafutásom végéig itt maradnék. Később pedig tanácsadó lennék a szövetségben. Úgy érzem, nagyon megbecsülnek és szeretnek, így tulajdonképpen nem látok okot a váltásra

– jelentette ki Marco Rossi, majd hozzátette:

„A Serie A-ból ugyan nem kaptam hívást, de voltak izgalmas ajánlataim, például a Premier League-ből is kerestek. Decemberben is kaptam egy ajánlatot, de nem lett volna helyes lépés a távozás a Magyarországon elért sikerek után” – hangsúlyozta a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor még télen megerősítette az M4 Sportnak adott exkluzív interjúban, hogy az olasz szakembernek 2026. január 1-ig szól a szerződése, tehát a Nemzetek Ligájában és a világbajnoki selejtezőkön biztos, hogy ő vezeti a csapatot.

"Olyan a szerződés, hogy el se tud menni, ha szeretne, akkor sem” – hangsúlyozta az MLSZ elnöke.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató