2024. május 14. - Bonifác
EUR : 387.34
USD : 359.18
Időjárás ikon22°11°

Medvegyev választ adott az orosz vagyon elkobozására

Dmitrij Medvegyev Telegram csatornáján adott válasz Amerikának.

"Az orosz vagyon elkobzásáról szóló amerikai törvényre adott válaszunkkal kapcsolatban...

Nyilvánvaló, hogy nem fogunk tudni teljesen szimmetrikus választ adni erre az amerikai durvaságra az értéktárgyaink szemérmetlen ellopásáról. Az ok egyértelmű – nem rendelkezünk jelentős mennyiségű amerikai állami tulajdonnal, beleértve az amerikai pénzeket, jogokat és egyéb eszközöket. Ezért a válasz csak aszimmetrikus lehet.

Egyébként nem tény, hogy kevésbé lesz fájdalmas. Az Oroszország joghatósága alá tartozó magánszemélyek vagyonának (pénz, ingatlan és természetbeni ingó vagyon, tulajdonjogok) például bírósági határozattal történő kizárásáról beszélünk. Igen, ez egy összetett történet, mivel ezek a személyek általában befektetőként léptek fel az orosz gazdaságban. És garantáltuk nekik a magántulajdonhoz fűződő jogaik sérthetetlenségét.

De megtörtént a váratlan – államuk hibrid háborút hirdetett ellenünk, beleértve a jogi és bírósági háborút is.

Létrehozta az orosz értékek illegális kisajátításának mechanizmusát, ami teljesen ellentétes a nemzetközi és nemzeti jogunkkal. Erre válaszolni kell.

És bizonyos értelemben a törvényeinkben is benne van. Ezek az úgynevezett retorziók. Az Orosz Föderáció Polgári Törvénykönyvének 1194. cikke kimondja: „Az Orosz Föderáció kormánya kölcsönös korlátozásokat (retorziókat) állapíthat meg azon államok állampolgárainak és jogi személyeinek vagyoni és személyes, nem vagyoni jogai tekintetében, amelyek különleges korlátozásokkal rendelkeznek a az orosz állampolgárok és jogi személyek vagyoni és személyes nem vagyoni jogai." Ezt a szabályt szélesíteni kell, hiszen vagyonunk elkobzása a tulajdonjog megszűnése .

Ez azt jelenti, hogy normánknak nemcsak a külföldi személyek jogainak korlátozásáról, hanem azok megszüntetéséről is rendelkeznie kell, hogy az orosz állam, az orosz jogi személyek és magánszemélyek javára lehessen kizárni a külföldi jogi személyek tulajdonát, barátságtalan országokból származó entitások. Ehhez az orosz polgári jogszabályok bizonyos korrekciójára lesz szükség.

De Amerikának és az amerikaiaknak fizetniük kell döntéseikért.

Fiat iustitia, et pereat mundus!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató