2024. június 13. - Anett, Antal
EUR : 394.66
USD : 367.23
Időjárás ikon19°13°

Videót tett közzé a Hamász egy foglyul ejtett magyar túszról

Omri Mirant otthonából, családja köréből hurcolták el a palesztin szélsőséges szervezet tagjai. A most közzétett videó – amelyen a magyar–izraeli származású kétgyermekes apa hangot ad annak, hogy túszalkuban reménykedik – az első életjel a férfitól október 7. óta.

A Hamász palesztin szélsőséges szervezet új videót tett közzé, az egyik felvételen a 64 éves Keith Siegel és a 46 éves, izraeli–magyar Omri Miran látható – vette észre a Hetek a The Times of Israelhírét az alább látható felvételről: 

A közzétett 3 perces videóban a férfi és egy másik túsz azonosítják magukat, és elmondják, hogy egy újabb túszalkuban reménykednek azért, hogy a többi tússzal együtt minél hamarabb, épségben hazatérhessenek. 

A MAGYAR–IZRAELI SZÁRMAZÁSÚ ÉDESAPÁRÓL OKTÓBER 7. ÓTA EZ AZ ELSŐ ALKALOM, HOGY ÉLETJELET ADTAK.

Bár nem tudni, hogy pontosan mikor készült a felvétel, de feltételezhetően a videót nemrég rögzítették – erre utal, hogy az egyik túsz a zsidó húsvét ünnepéről beszél.

Izraeli kormányt bíráló közleményt adtak ki a túszok családjai a felvétel közzététele után, hangsúlyozva, hogy a katonai nyomás ellenére nem tudták hazahozni a szeretteiket. „Izrael államának választania kell: a túszok vagy a háború” – olvasható a közleményben. A Gázai övezet déli részén található Rafah városába való behatolás a túszok életét veszélyezteti a hozzátartozók szerint.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató