2024. május 16. - Botond, Mózes
EUR : 386.3
USD : 356.69
Időjárás ikon20°11°

A DK szerint megtámadták egy önkormányzati képviselőjelöltjüket

A támadó ököllel olyan erővel mért ütést a képviselőjelölt, Ungvári István fejére, hogy a mentőknek kellett őt kórházba szállítani – tájékoztatott erről a Demokratikus Koalíció. A párt szerint a politikai erőszak fokozódása kizárólag Orbán Viktor érdekeit szolgálja.

„Az április 25-i, ellenzéki aktivistákat ért budapesti támadássorozat sajnos csak a kezdet volt. Egy újabb borzasztó támadás bizonyította be, hogy az Orbán-rendszer már nemcsak esetenként, hanem a választási kampány szerves részeként, az ország egész területén hajlandó politikai erőszakot alkalmazni” – írta közleményében a szemkilövetőpárt.

Április 28-án, vasárnap Jászapátiban egy férfi a nyílt utcán rátámadt az éppen ajánlásokat gyűjtő DK-s önkormányzati képviselőjelöltre, Ungvári Istvánra. A párt szerint az ellenzéki politikust már napok óta fenyegették, ami végül odáig fajult, hogy támadója ököllel olyan erővel mért ütést a képviselőjelölt fejére, hogy a mentőknek kellett őt kórházba szállítani.

A DK szerint „a politikai erőszak fokozódása kizárólag Orbán Viktor érdekeit szolgálja, de nem fogjuk hagyni magunkat! Meg fogjuk védeni az ellenzéki közösséget minden támadástól.

Addig fogunk küzdeni, amíg az Orbán-rendszer meg nem bukik, és a Fidesz el nem tűnik a hatalom közeléből.”

„Ezért egyesítettük az ellenzék erejét a DK–MSZP–Párbeszéd közös listájával és közös önkormányzati jelöltjeivel. Ezért tudjuk csak mi elvenni Orbán Viktor többségét június 9-én, amivel előrehozott választásokat fogunk kikényszeríteni” – összegezték a közleményükben. 

A Gyurcsány-párt múlt csütörtökön arról adott hírt, hogy szervezetten, három helyszínen támadtak aktivistáikra, a rendőrség azonban csak egyetlen, Deák téri esetről tudott. Azt a támadót rövid időn belül elfogták, de olyan részeg volt, hogy nem lehetett kihallgatni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató