2024. május 16. - Botond, Mózes
EUR : 386.3
USD : 356.69
Időjárás ikon20°11°

A rendőrség feloszlatta a palesztinpárti diáktüntetést Párizsban

A párizsi rendőrség hétfőn feloszlatott egy újabb palesztinbarát diáktüntetést a Sorbonne Egyetem előtt - jelentette a RIA Novosti tudósítója.



Hétfőn délután több tucat diák rendezett tüntetést a tekintélyes egyetem közelében. Azt kiabálták, hogy „Éljen Palesztina!”, és egy hatalmas palesztin zászlót feszítettek ki az egész utca szélességében.

„Gázai és palesztinai gyerekek, őket öljük meg!” - skandálták a tüntetők egy megafonba. Később antifasiszta jelszavak is elhangzottak a tömegben. A diákok ezután ülősztrájkot tartottak az intézmény bejárata előtt. A Szajna partján, a Latin negyedben található történelmi épület falait papír palesztin zászlókkal tapétázták ki. Az udvaron több sátrat állítottak fel.

 Egy idő után a rendőrség felszólította a diákokat, hogy fejezzék be a tüntetést. A tüntetők elkezdték összepakolni a sátraikat anélkül, hogy konfrontlódtak volna a rendőrökkel. Néhányan azonban nem akartak távozni. Az akció egyik szervezője, az Állandó Forradalom ifjúsági mozgalom az X közösségi hálózaton arról számolt be, hogy a rendőrök durván bántalmazták azokat, akik nem vitték el a sátraikat.

A múlt héten a rendőrség szintén feloszlatott egy engedély nélküli békés párizsi diáktüntetést, amelyet a palesztin nép támogatására szerveztek. A diákok olyan jelszavakat skandáltak, amelyekkel elítélték Párizs Izrael és Palesztina közötti fegyveres konfliktust támogató politikáját.


Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató