2024. május 17. - Paszkál
EUR : 386.16
USD : 355.15
Időjárás ikon15°10°

A párizsi sztárklub U15-ös korosztályát kizárták a világbajnokságról a játékvezetők elleni erőszak miatt

Ez egy olyan történet, amely már több éve illusztrálja a labdarúgás betegségeit - írja a Footmercato.net.

Az elmúlt napokban a PSG U15-ös csapata a Nantes közelében zajló Mondial U15 de la Saint-Pierre versenyen vett részt. Ez a torna francia és külföldi klubokat hoz össze több napra. Idén számos neves klub volt jelen, köztük a PSG, a Troyes, a Lorient, a Le Havre, a Braga, a West Bromwich és a PEC Zwolle. Egy tény azonban beárnyékolta a tornát.

A Troyes ellen az elődöntőben kiesett PSG-t kizárták a tornáról a mérkőzés végén történt erőszakoskodások és inzultusok miatt.

A torna játékvezetői megtagadták a PSG U15-ös egyesülete és a PEC Zwolle közötti harmadik helyért rendezett mérkőzés levezetését, és a klub kizárását követelték. Helyszíni források kifejtették, hogy a játékvezetőket megfenyegették, míg a PSG arra panaszkodott, hogy a bírók rossz ítéletekkel büntették őket. Az U15 edzője meg is támadta a játékvezetőt”.

A játékvezetők elbizonytalanodtak a sértegetések és a fenyegető viselkedés után, mi pedig mindig is támogattuk őket” - magyarázta Alain Boye, a Mondial de la Saint-Pierre igazgatója az Ouest-France nevű lap hasábjain.

Azt még nem tudni, hogy a PSG szankcionálja-e csapatát. A tornát végül az SCO d'Angers nyerte.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

mondialstpierre (@mondialstpierre) által megosztott bejegyzés

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató