2024. június 15. - Jolán, Vid
EUR : 397.66
USD : 371.92
Időjárás ikon26°13°

Belga miniszter a migránsokról: „Ki fogja tisztítani az ablakaimat?”

Paul Van Tigchelt belga igazságügyi miniszter migránsokat védő monológja botrányba fulladt.

„Ki gondoskodik az idősekről? Ki fekteti le a vízvezetékemet? Ki tisztítja otthon az ablakaimat?”

– fogalmazott Paul Van Tigchelt belga igazságügyi miniszter egy beszélgetős műsorban. Van Tigchelt egyébként arról is ismert, hogy írt már kiegészítést a Belga Nemzeti Bank migrációs jelentéséhez, amiben a migráció gazdasági előnyei mellett érvelt.

A bírált mondatok akkor hangoztak el, amikor a műsorban arról kérdezték a tárcavezetőt, hogy meg lehet-e állítani a migrációt egy olyan országban, mint Belgium.

Természetesen ez nem lehetséges. Nem szükséges és nem is kívánatos

– fogalmazott, majd sorolta a fent említett példákat, hogy miben látja a migránsok hasznát többek között.

A műsorvezető fülét is megütötte a felsorolás, hogy Van Tigcheltnek hirtelen az ablakai pucolása jutott eszébe, így közbeszólt, hogy „várjon, tudom mire gondol, de…” Végül kompromisszumra abban az átfogalmazásban jutottak, hogy a „migráció elnyomásával a gazdaság is meg fog állni”.

A belga miniszter bizonyára nem hallott még arról a megoldásról, hogy ahelyett, hogy szavazati joggal felruházott migránsok betelepítése helyett szigorúan szabályozott vendégmunkás rendszert is ki lehet építeni bizonyos keretek között, sem arról a kritikáról, hogy a tömeges olcsó munkaerő megszünteti a késztetést Európában az innovációra és az iparfejlesztésre.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató