2024. június 22. - Paulina
EUR : 397.62
USD : 371.92
Időjárás ikon27°21°

Saját gyerekét bántalmazta szexuálisan egy volt tűzoltó, 22 év fegyházat is kaphat

A rendelkezésre álló adatok szerint a negyvenes éveiben járó férfi a saját és az élettársa kiskorú lányát is éveken keresztül abuzálta, mely cselekményekben időnként az élettársa is részt vett – közölte a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

A vádirat szerint a férfi mindkét gyermeket nagyjából tíz éves kora óta bántalmazta szexuálisan, mindez addig tartott, amíg a sértettek nagykorúvá váltak és elköltöztek otthonról. A férfi élettársa is tudott a történtekről, de nem vetett véget az erőszaknak, hanem később, néhány alkalommal ő is részt vett a gyermekek kényszerítésében.

Az ügyészség szerint a férfi nemcsak a gyermekeket bántalmazta, hanem az élettársát is, aki több csonttöréssel járó sérülést is elszenvedett az évek alatt. A nő a nyomozás során részben beismerő vallomást tett, míg a férfi tagadta a bűncselekmények elkövetését. A rendvédelmi dolgozó jogviszonya a nyomozás kezdeti szakaszában megszűnt.

A nyomozó ügyészség vádiratában beismerés esetén – mértékes indítványként – a férfire 22 év, a nőre 12 év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá azt, hogy a bíróság mindkettőjüket végleges hatállyal tiltsa el bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy tevékenység végzésétől, amelynek keretében kiskorúakkal kerülnének kapcsolatba.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató