2024. május 21. - Konstantin
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

Váratlanul csökkent az üzemanyagok ára a MOL kutakon

Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát – tudta meg a Népszava piaci forrásoktól.

Az utóbbi hetekben némi zavar volt megfigyelhető az üzemanyagpiacon, és kormányzati szereplők többször is kilátásba helyezték, hogy puha vagy kemény eszközökkel, de beavatkozhatnak. Nemrég összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat ezzel kapcsolatban.
 
Most a Népszava arról számolt be, hogy hétfő kora délután a mol az egész töltőállomás-hálózatán literenként 10 forinttal csökkentette üzemanyagai árát.

A lap megjegyezte, hogy mindez a nagykereskedelmi árváltozástól függetlenül történt meg, vagyis csak úgy mehetett végbe, hogy a vállalat csökkentette az árrését, tehát a saját hasznát. Mint emlékeztettek: bár az ágazat nem ismeri el, hogy tarifái és profitja kiemelkednének a térség átlagából, a kormányzat erre hivatkozva helyezte kilátásba azt, hogy akár ismét bevezethetik az üzemanyagárstopot is.

A Népszava arra is kitért, hogy ha a piacvezető lánc lépését az összes magyarországi kút leköveti, akkor – a Holtankoljak.hu számadataiból kiindulva – literenként átlagosan 637 forintos benzin- és 623 forintos gázolajár várható.

(PS)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató