2024. május 17. - Paszkál
EUR : 386.16
USD : 355.15
Időjárás ikon15°10°

Haladó Nyugat: egy drag queen viszi majd az olimpiai lángot Párizsban

"Egy igazi párizsi ikon", Minima Gesté-t választotta ki a párizsi városháza, hogy július 14-én és 15-én végigvigye az olimpiai lángot a főváros utcáin - írja az Actu.

Ezt a bejelentést 24 óra alatt több mint 700 000-szer látták. A párizsi városháza szerdán, május 1-jén jelentette be X-fiókján, hogy Minima Gesté drag queen viheti majd az olimpiai lángot a 2024-es párizsi olimpiai játékok keretében.

A művész elragadtatta magát a bejelentés hallatán:

"Tudom, hogy a láthatóság továbbra is az LMBTQIA+ közösségünk elfogadásának egyik alappillére, ezért hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy egy drag queen viszi a fáklyát"

- mondja.

Az egyik üzenet, amit igazán szeretnék közvetíteni ezzel a stafétával, az a büszkeség, amit a közösségemből hozok magammal. Tíz évvel ezelőtt még soha nem lehetett volna látni, hogy egy drag queen viszi az olimpiai lángot.

Fáklyavivőnek lenni hatalmas megtiszteltetés, hogy az LMBTAQIA+ közösség minden üzenetét elvihetem Párizsba és a világba.

Az olimpiai fáklyás stafétára július 14-én és 15-én kerül sor. Ebből az alkalomból egy rendkívül összetett kihívást vállal: több métert kell futnia több mint 25 centiméteres magassarkú cipőben.

A bejelentést rengeteg komment kísérte a közösségi oldalakon.

"A fiaskó és a nevetségesség érzése", "a civilizáció dekadenciája" és "semmitől sem kímélnek meg minket" - ezek az üzenetek jelentek meg a tweet alatt.

A párizsi szenátor, Ian Brossat elítélte a "gyűlölködést".

"Ennek a gyűlöletnek soha nem lesz helye Párizsban. Teljes támogatás Minima Gesté-nek" - írta X-fiókján.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató