2024. május 17. - Paszkál
EUR : 386.16
USD : 355.15
Időjárás ikon15°10°

Törökország leállította az Izraellel folytatott kereskedelmet

Törökország felfüggesztette minden kereskedelmi kapcsolatát Izraellel, csütörtök óta minden import és export leállt - jelentette a Bloomberg hírügynökség két török tisztviselőre hivatkozva.

"Törökország csütörtök óta leállította az Izraelbe irányuló és az onnan származó minden exportot és importot" - írta az ügynökség.

Megjegyzendő, hogy Törökország hivatalosan még nem jelentette be ezt a döntést. A döntésről egyéb részleteket nem közöl az ügynökség jelentése.

Áprilisban Recep Tayyip Erdogan török elnök kijelentette, hogy Ankara már nem tart fenn intenzív kereskedelmi kapcsolatokat Izraellel.

Korábban Hakan Fidan török külügyminiszter egy sor szankciót jelentett be Izrael ellen a Gázai övezetben végrehajtott akciói miatt. A szankciók mindaddig érvényben maradnak, amíg Izrael nem szállít humanitárius segélyt és nem hirdet tűzszünetet. A török kereskedelmi minisztérium által kiadott sajtóközlemény 54 árucsoportot határozott meg, amelyek exportját korlátozni fogják. Ezek között van repülőgép-üzemanyag, motor- és ásványi olajok, cement és különböző szerszámgépek. A török elnöki adminisztráció később cáfolta azokat a híreket, amelyek arról szóltak, hogy Ankara állítólag üzemanyagot szállított volna izraeli katonai repülőgépeknek, azzal magyarázva, hogy azt a polgári repülés számára szánták.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató