2024. június 13. - Anett, Antal
EUR : 394.66
USD : 367.23
Időjárás ikon19°13°

Egymásnak esett a Jobbik és Poloska Péter

A párt aktivistái sokat segítettek a Magyar-féle Tisza Pártnak, ám egy jó szót nem kaptak cserébe.

Az elmúlt napokban bemutattuk: számtalan jobbikos és exjobbikos politikus segítette Magyar Pétert. A teljesség igénye nélkül: Sas Zoltán, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának jobbikos elnöke; Beleznay Zsuzsanna, Terézváros jobbikos alpolgármestere; vagy éppen kiskunhalasi Jobbik alelnöke, Harkai Péter és a párt helyi aktivistája, Kardos Ibolya. De a lista még hosszan folytatható, a párt ifjúsági tagozatától kezdve az olyan háttérintézményekig, mint az Iránytű Intézet.

A Magyar Péter által szervezett eseményeken látványossá vált az egykori jobbikosok jelenléte, akik az aláírásgyűjtéstől a szervezőmunkáig sokféle feladatban segítenek a volt feleségét megzsaroló Magyar Péternek és pártjának. Mindez szemet szúrt a Jobbik korábbi elnökének, Sneider Tamásnak is, aki arról írt Facebook-oldalán, hogy tömegével látja megjelenni pártja egykori embereit Magyar rendezvényein.

Nagyon leegyszerűsítve a budapesti tüntetésen megjelenteknek fele-kétharmada anno Jobbik szimpatizáns volt, míg a vidéki rendezvényeken megjelenőknél ez négyötödre is felmegy, főleg az olyan helyeken, mint Békés megye, ahol szinte csak a mi 2018-as szavazóinkat szólította meg Magyar Péter

– írta Sneider.

A Mandiner értesülései szerint mindez azonban nem a vakvéletlen műve, illetve nemcsak annak köszönhető, hogy a korábbi jobbikosok szemében Magyar jóval elfogadhatóbb, mint a Gyurcsány által vezetett baloldal. Úgy tudjuk, a Jobbik vezetése ösztönözte a tagságot a Magyar Péterhez és pártjához való közeledésre, ám ez a számításuk nem jött be: a politikus és az általa vezetett Tisza Párt nem viszonozta a szívességeket és egy jó szavuk nem volt eddig a Jobbikról.

Ahogyan vészesen közeledik a begyűjtött ajánlások leadásának végső időpontja, egyre növekszik a feszültség a Jobbik vezetésén belül, hiszen Magyar támogatása elszívta az aktivistákat a saját kampányuktól.

Ez meg is látszik ajánlásgyűjtések kapcsán:

információk szerint egyre komolyabb az esély arra, hogy a Jobbik egyáltalán nem indít EP-listát – amelyhez 20 ezer szignót kellene összegyűjteniük.

Ráadásul egy választó több listát, jelöltet vagy pártot is támogathat, ilyen körülmények között pedig igen kellemetlen lenne, ha nem gyűlne össze a megfelelő számú ajánlás.

(mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató