2024. május 24. - Eliza, Eszter
EUR : 387.34
USD : 357.36
Időjárás ikon21°16°

Fejbe dobott egy kisfiút, egy kislánynak leragasztotta a száját egy bölcsis nevelő

Egy kisfiút fejbe dobott, egy kislány száját pedig celluxszal leragasztotta egy kisgyermeknevelő az Érdi Polgármesteri Hivatalhoz tartozó Pöttöm Sziget Bölcsődében.

Tavaly november 9-én a bölcsőde egyik gondozója megdobott egy gyereket vagy egy plüssel, vagy egy tenyérnyi méretű babzsákkal (a tárgyra az esemény tanúi eltérően emlékeznek) - számolt be az Index. Az intézményvezető akkor éppen szabadságon volt, ezért csak november 13-án értesült az ügyről a többi gondozótól.

A bántalmazó gondozó közalkalmazotti jogviszonyát azonnali hatállyal, november 13-án megszüntették. A többi gondozó figyelmeztetést kapott, amiért nem jelentették még aznap a történteket.

A vizsgálatok során kiderült, hogy ugyanez a dolgozó egy másik alkalommal celluxot ragasztott egy kislány szájára, amit egy másik gondozó rögtön eltávolított, de erről sem tájékoztatták azonnal az intézményvezetőt.

Az intézményvezető ezután bejelentést tett a Család és Gyermekjóléti Szolgálatnál, illetve a rendőrségen is, ahol nyomozás indult az ügyben, az Index információi szerint azóta tanúmeghallgatások történtek.

A szülőkkel csak november 20-án vette fel a kapcsolatot a bölcsőde, és az édesanya állítása szerint a vizsgálat jegyzőkönyvét sem voltak hajlandóak odaadni nekik. Az édesanya az Indexnek azt mondta, a kisfiát úgy megdobták, hogy bevérzett a szeme, állítása szerint jegelték is a bölcsődében, a nap végén viszont azt mondták neki, minden rendben volt. Akkor a kisfia még nem volt három éves, beszélni sem tudott.

A polgármester és a jegyző idén februárban átfogó vizsgálatot indítottak. Ez megállapította, hogy a bölcsőde belső vizsgálata alapos volt, és az intézményvezető jól járt el, a bölcsődei eljárásrend viszont tartalmaz hiányosságokat, ezeket pótolniuk kell (erre április 16-án kaptak utasítást a polgármestertől). A hivatali vizsgálat után a bölcsődei jegyzőkönyvet is átadták a szülőknek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató