2024. május 18. - Alexandra, Erik
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

Ismét kulcspozíciót kapott Gyurcsány egyik embere a Városházán

Nagy jelentőséggel bírhat a DK szármára, hogy az egyik belső emberük lett a főváros rendészeti parancsnoka.

A Magyar Nemzet értesülése szerint Gyurcsány Ferenc és körei továbbra is mindent megtesznek, hogy érvényesítsék a befolyásukat a fővárosi Váráshazán. Ugyanis azzal, hogy a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti (FÖRI) Igazgatóságának irányítását Handl Tamásra bízták, a DK befolyást szerezhetett egy olyan stratégiai jelentőségű szervezet felett, amely egyfajta „ellenrendőrségi” funkciót is betölthet.

A lap szerint Handl Tamás régóta a Gyurcsány család bizalmi körébe tartozik, a kinevezése pedig egyértelműen jelzi, hogy milyen mértékű a DK befolyásolási ereje a főváros működtetésével kapcsolatos döntésekben.

Handl Tamás korábban Gyurcsány Ferenc személyes testőre volt, aki az Apró-villában is gyakran megfordult. Nem véletlen tehát, hogy a stratégiai jelentőségű FÖRI vezetését egy ilyen kipróbált káderre bízták. Láng Zsolt még a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjeként felhívta a figyelmet arra, hogy Karácson a választási kampányában még azt ígérte, hogy az új vezetőket pályázat alapján választják ki. A FÖRI igazgatói pozícióját esetében mégis elmaradt a versenyeztetés.

A FÖRI kapcsán érdemes megjegyezni, hogy közhatalmi szervként szerteágazó, belügyi, rendőrségi, valamint vagyonvédelmi feladatokat is ellát.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató