2024. június 20. - Rafael
EUR : 395.57
USD : 368.31
Időjárás ikon32°22°

Késes ámokfutót lőttek agyon a rendőrök Ausztráliában

Ausztráliában a rendőrök lelőttek egy 16 éves, „radikalizálódott" fiatalt a nyugat-ausztráliai Perth külvárosában, miután késes támadásban megsebesített egy embert – jelentette vasárnap a helyi kormányfő és a rendőrség.

Roger Cook, a szövetségi állam miniszterelnöke sajtótájékoztatóján elmondta, a késsel felfegyverkezett tinédzser „rárontott" a rendőrökre, és az egyik rendőr halálos lövést adott le rá. 

Vannak arra utaló jelek, hogy az interneten radikalizálódott. Szeretném megnyugtatni a közvéleményt, hogy jelenleg úgy tűnik, egyedül cselekedett  – mondta.

A rendőrség szombat este telefonhívást kapott egy férfitól, aki arra figyelmeztetett, hogy „erőszakos cselekményeket" fog elkövetni, de nem adta meg a nevét vagy a tartózkodási helyét – közölte újságírókkal Col Blanch, az állami rendőrség vezetője. Néhány perccel később a hatóságok egy segélyhívást kaptak arról, hogy „egy késes férfi menekül" a Perth déli külvárosában lévő Willetton egyik parkolójából.

A rendőrség gyalogos kamerájának felvételei szerint a tinédzser nem volt hajlandó letenni a kést, ahogy a rendőrök kérték. A rendőrök két sokkolót is elsütöttek, de „egyiknek sem volt teljes hatása".

A fiatal tovább haladt egy rendőr felé, akinél lőfegyver volt, és egyetlen lövést adott le, ami halálosan megsebesítette a támadót 

– közölte a rendőrségi tisztviselő.

A tinédzser még aznap este meghalt a kórházban. A késes támadásban megsérült középkorú férfi súlyos, de stabil állapotban van – tette hozzá a nyilatkozó. Ugyanezen forrás szerint a tinédzsernek mentális egészségügyi problémái voltak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató